[]

hereditary izleyenlere bir şey sormak istiyorum

SPOİLER ———— SPOİLER



film izlemeyi seven ama korku filmi izlemeyi sevmeyen biriyim. hereditary bu sene sundance’te beğenilince vizyona girmişken gideyim dedim. normalde asla yapmam daha çoğu klasik korku filmimi bile izlemedim. bu yüzden algıyamadığım bir şey var(veya gözden kaçırdığım)
evin annesiyle ilgili. filmin sonlarına doğru kadın adamı defteri yakması için evin salonuna indirip, şöminede defteri yakması için yalvarıyor ve adam son anda defteri yakmaktan vazgeçiyor. kadın da bir anda defteri alıp şömineye kendi atıyor ve adam bir anda alevler içerisinde kalıyor. neden oluyor bu? ve kadın o sahnede adamın yanmasına seviniyordu sanki? bir de evdeki genç çocuk yatakta bir el tarafından arkadan boğuluyordu onu da kadın yapıyor değil mi? hatta çocuğa bunu babana söyleme diyordu. son bir sorum daha var. kadın filmin finalinde uykudan kalkıp aşağı inen genç çocuğun üzerine karanlıktan çıkıp üzerine doğru koşmaya başlıyordu. (bence filmin en korkunç kısmı) kadın bu tip şeyleri içine ruh girdiği için mi yapıyor? yoksa psikolojik problemleri tavan yaptığı için yaşadığı son olaylardan sonra akıl sağlığını yitiriyor mu?

 
çünkü adamın kendini yakmasını istedi, adam kitabı atsa da adam yanacaktı. ortada "evil" bir karakter olduğu için kendi kendini yakmasını izlemek hoşuna gidecekti, şeytan kurnazlığı yani. adam hayatta kalsa amacına ulaşmasına engel olacaktı, o yüzden öldürmek istedi.

evet annesi boğuyor.

içine "ruh girdiği" için yapıyor; akıl hastaları düz duvarda yan koşamaz, tavanda asılı duramazlar.
  • Bruce  (29.06.18 09:00:23 ~ 09:00:55) 
sacmalik iste. bu sorunun cevabini vermiyor film. ben de izledima ama bir mantigi yok.


  • baldur2  (29.06.18 09:02:25) 
kim kimin bedenini ele geçirdi, charlie'den çıkan şey peter'a mı girdi, neden kadın değil de kocası yandı, kadın neden oğlunu kovaladı, büyükannenin cesedi neden evde, niye herkesin kafası kopuyor, kadın neden kendini öldürdü, peter kral olduğuna göre büyükannesi de karısı mı oldu, eve gelen çıplak insanlar canlı mı hayalet mi, hiçbir bok anlamadım ben de izlerken. fragman festival filmi havasındaydı, ona kanıp sinemada izledim, düz salak korku filmi çıktı. üzerine düşünesim bile gelmiyor.


  • sir gawain  (29.06.18 10:47:16 ~ 10:48:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.