[]

Almanyada çalışmak

Msa için para biriktirmem lazım , bir akraba kölnde ev ve fabrikada iş ayarlarım diyor , kira ve giderler ne durumda ? Burada asgariye çalışıom şuan orada 1 sene içerisinde dil + 15-20k tl para yapabimem buradan çok daha fazla mı sizce




 
1200 euro maaş kira vercem işte bide


  • docrivers  (28.06.18 17:59:35) 
Maaş 1200 euro mu? Kaçak mı çalışıcaksın?


  • Boris  (28.06.18 18:12:14) 
Akrabaya güvenerek gelen bir tanıdığım -şimdi çok başarılı biri, iyi bir kurumda medya direktörü ve doktora yapıyor- geri döndü Türkiye'ye, sonra kendi imkanlarıyla geri geldi.
Akrabaya güvenerek gelmeyin bence de.

Köln'de ev kiraları çok yüksek. Zaten paranız olsa da ev yok, bir sürü insan başvuru yapar, listeler yapılır, son 2-3e kalırsanız size geri dönüş yapılır. Aylarca ev arayabilirsiniz. Az kazanıyorsunuz, Almanca bilmiyorsunuz ve de ''sevilmeyen'' bir ülkeden gelen Ausländer sıfatını taşıyorsunuz. E iddiada tutmuş tüm maçlar?

Kiraya, sıfır dil ve düşük bir maaş ile çıkmanız, eğer tanıdıklarınız aracılığıyla ev bulunmayacaksa imkansız. Çünkü burada ev sahipleri gelirinizin üçte biri kadarının kiraya gitmesini bekler. 1000 kazanıp 700 Euro kirası olan evi tutmak istiyorsanız örneğin, sizi ciddiye almazlar.

900-1000 Euro zaten 2 odalı, balkonlu, iyi bir semtteki dairenin kirası. 1 odalı evler belki 600-700 civarında bulunabilir şu an. Yok gettoda yaşarım diyorsanız, biraz daha aşağıya çekilir fiyat aralığı. bkz. Chorweiler

1 sene içerisinde Almanca öğrenmek için, sadece dil okuluna gitmeniz lazım. Çalışırken iyi derecede bir senede Almanca öğrenmeniz imkansız.

Wg-gesucht gibi sitelerden ev paylaşımına bakabilirsiniz. İngilizce biliyorsanız, bir öğrenci evine dahil olmanız çok zor olmaz.

Köln'den selamlar.
  • buf-e kür  (28.06.18 18:14:35 ~ 18:18:25) 
Muhtemelen kaçak çalışıcam bilmiyorum , mülheimda yaşıo bunlar durumları iyi güvenilir insanlardır, amacım tamamen para biriktirme ve biraz almanca öğrenmek , zaten daha sonra yasal yollarla hayat kurmak istediğim biryer o zaman geldiğimde almancam sıfır olacağına tecrübe kazanmış bir şekilde gitmiş olurum , burda garsonluk yapıp 3,5 da kazanabilirim amaç tamamen 1 sene içinde 20 bin toplamak orda da toplanırsa okayim + iyi kötü almanca öğrenme şansım var burda yok mesela


  • docrivers  (28.06.18 18:29:06) 
almanya da sabit asgari ücret uygulaması yok galiba tam olarak bilmiyorum. 1200 kazanıp 900 ev kirası vereceksen orada anca karnını doyurursun para filan biriktiremezsin


  • guneyk  (28.06.18 18:41:15) 
Ev ve yeme-içme masrafları da akrabadan ise, para biriktirebilirsiniz.

Dil konusunda çok parlak konuşamayacağım. Almanca ciddi çalışarak ve pratik yaparak öğrenebileceğiniz bir dil. Uzaktan bir akrabam ''yiğenim biz geldik, bir yılda söktük. Almanlar gibi konuşmuyoruz da biraz kaba konuşuyoruz biz, sen bi de dil öğrenmeye para mı vereceksin?'' demişti. Almanca öğrenince baktım ki adam Tarzanca konuşuyor. Türklerin, Arapların yanında çalışarak Almanca öğrenemezsiniz maalesef.

Yazık etmeyin bence kendinize, hele ki sonra gelip burada yaşama isteğiniz de varsa, kaçakken yakalanırsanız bir daha dönüş şansınız olmaz.
  • buf-e kür  (28.06.18 18:46:23) 
Anladığım kadarıyla önermiyorsunuz peki


  • docrivers  (28.06.18 18:52:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.