[]

Ev Aldıktan Sonra Eski Ev Sahibi Kaç Günde Çıkmalı?

selamlar,

ev alma arefesindeyiz, ancak emlakçı "eski ev sahibi yasal olarak 45 gün oturabilir, sözleşmeye bu şekilde yazacağım" diyor.

45 gün çok fazla benim için, hadi olsun olsun 30 gün olsun.

Evden eski ev sahibini çıkartmayı garanti altına almak için ne yapmalıyım?

Satıştan önce yapmam gereken bir şey var mı?

Sonra evi alıp içerideki tahliye edemezsek yandı gülüm keten helva.

 
50 bin liralık kısmı peşin blokeli olarak hesabında tuttur. çıktığını taktirde vereceğim dersin


  • prezarlatif  (28.06.18 13:56:48) 
yasal süreyi bilmiyorum ama belirli süreden sonra evden her ay için x lira kira ödemek zorundadır diye yazsan. bu x i yüksek tutarsan. çıkması için ikna edici olur diye düşünüyorum.


  • herhaltibiliyoring  (28.06.18 14:02:48) 
Kiracı olması başka, ama ev sahibiyse hemen çıkması gerekmez mi?
Gerçekten böyle bir kural mı var?

  • burfak  (28.06.18 14:35:49) 
Bunun pazarlığını ev sahibiyle yapmalısınız. Ben evi aldıktan 2 ay sonra çıkmıştı ev sahibi. Ama adam baştan söyledi; taşınacağı evde tadilat yaptırıyormuş vs. hatta bize söz verdiği tarihi aşarsa diye kira tutarı belirlemiştik aramızda yaptığımız satış sözleşmesine.


  • SiyamkedisiZorro  (28.06.18 14:46:41) 
hocam öyle bir şey yok. bizi de öyle kandırdılar. ev boşalmadan işlemi yapmayın bence. son mağdur olursunuz. saçma sapan kandırdılar bizi 2 ay boşa oturdu eski sahibi.


  • tukenmez adam  (28.06.18 16:50:16) 
yasal olarak öyle bir şey yok.
içinden çıkılmamış bir evi alırsanız çok uğraşırsınız söyleyeyim. boş teslim alın evi.
tahliye için dava açılıyor (ayrıca gelir kaybı da talep edilir) ancak çok uzar.
  • damla sakızlı dondurma  (28.06.18 17:22:35) 
Yasal olarak tapu işlemlerini tamamlayıp tapuyu adınıza aldığınızdan itibaren o evin sahibi sizsiniz.Eğer hem evin parasını alıp tapuyu size devredip hem de 1.5 ay boyunca evde oturmak istiyorlarsa size kira versinler.Vermeliler.Nitekim verdiğiniz nakiti faizde değerlendirseler şu an daha fazla para kazanacaklar ödedikleri kirada.Kısacası yasal olarak ev sahibi oturabilir diye bir şey yok tapu seninse mülkiyette senin.(İNTİFA-KİRACI vs gibi durumlar olmadığını varayıyorum)


  • cingenepembesicakmak  (28.06.18 17:39:06) 
öncelikle buradan bana 45 gün takan eski ev sahibimin aq.
bu 45 günü kim çıkardıysa onun da bilahare.

yavşak emlakçıya bu 45 günün hangi kanunda yazdığını sorun, cevap veremezse ağzına odunla vurabilirsiniz.

bana da 45 gün takmıştı adi herif.
olayın gerçek, kanuni boyutuna bakarsan, tapuda devir yapıldığı andan itibaren çıkış yapması gerekiyor evden. ama satıştan önce anlaşırsan sözleşme yapıp istediğin kadar süre verebilirsin sen.

bana bari verdiğim kiranın yarısını ver demiştim, vermemişti.
850 lira için 360 bin lira aldığı halde helallik alamadı.
  • işimdeyim gücümdeyim  (28.06.18 18:12:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.