[]

Istanbul yabanci ozel okullar

Genel bir fikre ihtiyacim var,

Bizim ogrencinin istanbulda ki yabanci ozel okullarin robert haric hepsine yeten bir puani var.birtanesini sececegiz ama hangisi olacagini karar vermek zor.dunden beri kaos halindeyiz ,alman soyle avusturya boyle,fransizlar bir yandan,bi de benim sevdigim italyan falan derken kafalar oldu cacik.

Yeni fikirlere ihtiyacim var.

 
mühendis olmak istiyorsa alman lisesi ideal :) bana göre alman ekolu her daim daha iyi gibi geliyor pratikler en azından. italyan ekolune aşına biri olarak tavsiye etmiyorum. cok ezberciler.


  • burchak  (28.06.18 01:02:52) 
Finalde gidecegi yer universite icin amerika ama oraya daha var.bugun icin fikir lazim.ingilizce problemi yok.advanced seviyede.


  • duptıs  (28.06.18 01:03:06) 
az çok kaliteleri aynı değil.
maalesef Fransızlar eski kalitesinde değil.

alman ekolü yine çok fazla bozulmadı.
ciddi disiplin istiyorsanız Avusturya lisesi.
ama sosyal falan değildir.
bir yandan biraz daha yaşama sevinci olsun, biraz sosyalleşsin diyorsanız alman.

üsküdar amerikan da artık türk.
onu da düşünmeyin.
  • blatta hiberna  (28.06.18 01:25:05) 
@datnet:

konu o değil.
yabancı özel okullar direkt olarak kendi ülkeleriyle bağlantılıdır.
yani avusturya lisesinde avusturya'nın tarzı vardır, fransız okulları da öyle.

ve üsküdar amerikan eskiden amerikan okuluydu.
şu anda özel bir türk lisesi.
yani üsküdar amerikan'ı üsküdar amerikan yapan şey artık yok.
türklere devrettiler.

Türkiye'de olan yabancı özel okullarda Türk zihniyeti yoktur.
öyle olduğu için müfredatları bile belli ölçüde farklı oluyor.
onu anlatmaya çalışıyorum.
  • blatta hiberna  (28.06.18 02:47:47) 
ilk tercigim alman, ikincisi italyan olur.
neden fransiz degil dersen fransizlara kilim, isinamadim bir turlu.

  • cooperr  (28.06.18 08:12:01) 
Alman lisesi olsun.


  • chitosan  (28.06.18 13:44:19) 
Alman Lisesi
Kolay okul değil ama Avusturya Lisesi'nden açık ara daha iyi bir okul. Avusturya Lisesi'nin disiplini bir cizvit okulu olmasından (bildiğin kilise okulu) kaynaklı. Alman Lisesi'nin ise bildiğin Alman disiplini. İtalyan Lisesi'nde çocuğu okuyan arkadaşlarım var. Çocuk mutlu, nabza göre şerbet veren bir okul müdürü var. Mezuniyette ne yapar bilemeyeceğim. Fransız okulları içinde St. Josef sivrilir ama onun da disiplini yine kilise ekolün kaynaklı.

  • SiyamkedisiZorro  (28.06.18 14:54:18) 
St joseph, üsküdar Amerikan mezunları tanıdım. Zeki ve donanımlı insanlardı hep. St jo özellikle iyi bir yerdi. Bir öğrencim orada okuyordu. yakın da arkadaşlarım vardı zamanında.


  • i ve been mistreated  (28.06.18 15:57:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.