[]

Bu dönemde ev almak?

Mantıklı mı değil mi arkadaşlar?




 
Yatirimlik mi oturmalik mi?
Kredi mi pesin mi?
1 milyon ustu residance mi yoksa normal bir daire mi?
Sehir semt neresi?
Gelirin nedir?

Ve daha bir suru sey.

Yanisi kimine gore mantikli kimine degil.
  • brkylmz  (27.06.18 21:16:55) 
geçen bayramda bir yakınım, "eğer ev almak gibi bir niyetin varsa iki sene bekle" dedi.

ytd
  • mizikaci cocuk  (27.06.18 22:47:00) 
Kira ödüyor ve oturacağın bir ev alacaksan bence kredi oranı da artmadıysa alınır. TL değer kaybediyor bu yüzden 3-4 sene sonra ödemeler kuşa dönebilir bile. Yatırımlıksa bilemiyorum.


  • baal  (27.06.18 23:50:49) 
Müteahhitler paraya sıkışık, evler genelde çok ucuz. Fiyatları ve piyasayı takip ediyorsanız iyi bir pazarlıkla alınabilir.

@mizikaci cocuk'un akrabasına bakma sen, iki sene sonra ev almak daha zor ve pahalı olacak. Anlatayım;

Son bir yıldır çok müteahhit battı, batmadan piyasadan çekilebilenler oldu, daha çok batacak olan var.

Ortalama 750.000 adet satışa hazır daire var piyasada, daire üretimi yavaş yavaş duruyor. Dedik ya müteahhitler ya battı ya da çekildi.

Bu biriken 750.000 adet daire yaklaşık 2-3 sene içerisinde yavaş yavaş satılacak, sektördeki kriz de ufak ufak bitmiş olacak.

Bu üretilen daireler satılıp da yerine yenileri yapılmadığı için satışa hazır dairelerin sayısı azaldıkça fiyatı artacak. Satıcılar her hafta fiyatı yavaş yavaş yukarı çıkaracak.

Çünkü satıcı az alıcı çok olacak, az olan şey de her zaman değerlenir.

Sonra ne mi olacak? Daireler pahalandığı için bir çok kişi "lan bu işte çok para var" diyip müteahhitliğe girişecek. Sonra yine gereğinden fazla daire üretilip piyasa şişecek.

Her 10 yılda bir olan döngüdür bu :)
  • John Bloor  (28.06.18 11:02:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.