[]

Fobilerim yüzünden asosyalim

Veya asosyal olduğum için fobilerim var. Tedirgin bir ruh haline sahibim. Birlikte Yemek yemek sosyallesme için elzem ben 10 yıldır kusma korkusuyla yaşıyorum. Harhangi bir duygu değişiminde istahim kapanıyor zorla yersem midem bulanıyor. Kafamda hep bu korku varken hatta tam yendim derken bi de yutma korkusu çıktı. Gerçekten çok üzülüyorum sanki tekerlekli sandalyeye mahkum gibiymisim gibi hissediyorum psikolojik destek alsam da bunu yenemedim. Sevmedigim kisilerle ve sevmedigim ortamlarda olmam gerekince ortaya çıkıyor bu. O nedenle confort zone'dan çıkamadım. Ama is hayatinda bunu yapmak gerekiyor. En kötüsü ise önceden birlikte yemek yiyebildidigim kisilerle suan yemek yiyemiyorum yemege gitsem bile tabakta duruyor yemekler ama mesela yemekhanede olmayınca o kadar baskin değil bu korku. Kendi kendime nasil aşarım artık bıktım.




 
Terapi dicem de destek aldım diyorsun. Sanki psikiyatriye gitsen daha iyi olur gibi geldi bana, uzmanı olmamakla beraber, anksiyete için ilaç verebilir diye düşünüyorum.


  • sedat peker in yegeni  (27.06.18 18:47:06) 
Önceki duyurularını anımsıyorum gerçekten zorluk çektiğini anlıyorum. Bence de psikiyatri yardımcı olabilir bu anksiyete ve endişelerin için


  • helena  (27.06.18 18:59:46) 
psikolojik destek için doğru yöntemi ya da doğru kişiyi bulamamışsındır. günümüzde çok çok daha ağır problemler, travmalar; doğru yöntem, biraz zaman, biraz sabır, çokça kararlılık ile aşılabiliyor. fobilerin için emdr yöntemini araştırmanı öneririm. bana da duyuruda önerilmişti ve o tedaviyi aldıktan sonra hayatım çok güzelleşti.


  • ofelia  (27.06.18 19:08:22) 
kendi kendine aşamazsın öncelikle bunu kabullenmelisin. iyi bir psikiyatriste gitmelisin, özellikle seninkine benzer sorunlarda uzman olan. doğru ilaç ve doğru terapi ile mucizeler yaratabilirsiniz.


  • pitjantjatjara  (27.06.18 19:24:38) 
emdr denedin mi?


  • false pretension  (27.06.18 19:43:32) 
Arkadaşlar emdr'yi duydum ama türkiyede yapan çok yok diye biliyorum. Şehirde adı duyulmuş bir merkeze gittim psikiyatristler dinlemden ilac veriyor psikologlar ise samimi gelmiyor neden gideyim bir daha


  • her gece aç  (27.06.18 20:43:41) 
EMDR demeye geldim ben de. Kendi psikoloğumu tavsiye edebilirim.


  • inawen  (27.06.18 20:47:09) 
Para sıkıntın yoksa terapiyle birlikte ilerleyen psikiyatrlar da var onları deneyebilirsin.
Ayrıca emdr diyen arkadaşlar, benim psikologum yaptı bana birkaç seans ama açıkçası etkisini göremedim ben.

  • dedi ayca  (27.06.18 20:56:46) 
bence tamamen bunun alt nedenini öğrenmen gerek bence bu sorun.

ama korkularınla da yüzleşmen gerekir, daha evvelden kusuyor muydun ki bu korku başını sardı?
  • buiret  (27.06.18 21:27:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.