[]

Yüzdeki kızarıklıklar için ne önerirsiniz

Malesef doktora gitme durumum yok bir süre, mesafeden dolayı. Kızarıklıkla birlikte pullanma da oluyor. Saç derim de aynı şekilde hem kızarıklık dökülüyor, tam ön tarafının başladığı yer.

Doğal bir maske ya da krem vs bir şeyler önerebilir misiniz?


 
Gecmis olsun. Ancak doktora gitmeniz gerekiyor. Yuzeysel bir tedavi durumunuzu daha kotu bir hale getirebilir.


  • mum boya  (27.06.18 16:27:22) 
Önvelikle ne olursa olsun güneş kremi kullan
Pullanmayı bilmiyorum ama rosa nedir bi bak ona benziyor mu?
Alerji de olabilir. Neler artırrıyor sence ve en baştan tedavi olmak daha kolay diğer türlü zorlaştırıyorsun
Doktora gitmeye calış
  • fasulyek  (27.06.18 16:35:16) 
Tecrübelerime dayanarak egzama diyorum. Bir dermatoloğa muhakkak gidin. Egzama geçen bir şey değil, dönem dönem strese bağlı olarak atakları olabiliyor ya da mevsim geçişlerinde vs. ortaya çıkabiliyor. "Nivea Hızlı Emilen Besleyici Bakım Kremi (Kuru - Çok Kuru Cilt)" işe yarıyor (iki üç gün kullanmak gerekiyor). Onun dışında bir doktor "Dermatop" vermişti bana ama kortizonlu bu krem, sık kullanırsanız ciltte incelmeye sebep oluyor.

Edit: saç derisi için şampuanlar var ama işe yaradığını görmedim ben. Stresten uzak durun (mümkünse öyle bir şey). İlerleyen zamanlarda şakaklarda, kaşlarda, burnun iki yanında ve başın her yanında da ortaya çıkabilir, strese bağlı olarak.
  • rahip janick  (27.06.18 16:51:02 ~ 16:56:52) 
Farklı nedenleri olabilir. Kiminde uriage gibi dermokozmetik markalarin rosa için olan nemlendiricileri bile geçirirken yıllardır denemediği kalmayan biri kendi sorununu bit ilacı ile geçirdiğini söyledi. Hangi ilaç olduğunu bilmiyorum ama deri altındaki bir paraziti yok ediyormuş. Doktor teyit etmeden böyle bir ilaç kullanmayın tabi. İnternette şunu buldum:
Demodex parazitlerinin eşlik ettiği rozasealerde parazit ilaçları kullanılabilir. Uyuz ve bit tedavisinde kullanılan %1-5 oranında permetrin içeren krem ve solüsyonlar cilde sürülerek uygulanır. Demodexlerin yok olması rozasea kızarıklığını ve iltihaplanmasını geçirebilir.

Kaynak Linki:www.mddermatoloji.com
  • zihuatanejo  (27.06.18 16:59:13) 
bir sure gluteni ve sut urunlerini kesin bakalim hafifleyecek mi?


  • burasi bana ne katar  (27.06.18 17:41:45) 
pirdolin


  • superb  (27.06.18 17:43:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.