[]

Meslegini sevmek

Selamlar.

Kendi meslegime ve calistigim kuruma bakıyorum. Beni asiri mutlu ediyor. Meslegimi de, kurumumu da cok seviyorum. Her sabah keyifle cikiyorum evden. İse gitmeyince canim sikiliyor. Kisisel calismalarim vs icin de kurumum 24 saat bana acik. Cok daha iyi bir is imkani geldi, kurumumu birakasim gelmiyor, o derece.

Arkadaslarimin, baskalarinin yaptigi islere, calistigi yerlere bakiyorum. İcime kasvet cokuyor adeta. Kendimi bu konuda cok sansli hissediyorum.

Sanki bu hayatta yapabileceğim tek is varmis ve iyi ki onu basarmisim, yoksa perisan olurmusum gibi hissediyorum. Nispeten tatmin edici bir maddi getirisi de var isin.

Herneyse, hersey bu kadar mutlu ediciyken, hayatimin issiz kalan donemlerinden kalan bazi olumsuzluklar (borc, issiz kalma korkusu vs) tum mutlulugumu berbat ediyor. Mesela borç. Yani maasla vs odenecek gibi degil. Gelirim tatmin edici duyorum, fakat o geliri kullanamiyorum bile kendim icin.

Herneyse asil meselem su, hayat bir yerden verince başka yerden almak zorunda mi? Gecmisim pesimi birakmiyor. Bugunumle mutlu olmama izin vermiyor. Hani takma kafana illa ki gecer zor gunler denilecek gibi bir durum da yok. Tum şartlar mutlu olmaya ekllverisliyken, tek bir sebebin boyle altust etmesiyle nasil basa cikabilirim?

 
Mesleğinizi ve 24 saat çalışmalara açık kurumu merak ettim.


  • 038576  (26.06.18 09:49:48) 
maaşla ödenemeyecek borç nasıl oldu peki? kumar vs mi? ayrıca borcun ne kadar ve maaşın ne kadar?


  • ayin yazari  (26.06.18 09:50:15) 
@038, universite. Akademik hayat.

@ayin yazari, hayatımda hic kumar oynamadim. Freelance çalıştığım dönemde iflas etmiş babama surekli yardim ettim. O uzulmesin diye kazandim getirdim dedim onun borçlarını kapadim krediler cektim vs. Bir türlü ise baslayamadikca hesaplarim tutmadi ve batik durumdayım. Oyle yapilandirmalarla vs de olmuyor. Yurumuyor yani. Bunlari eski duyurularimda da yazarak buradaki herkesin kafasini sisirmistim. O yuzden detaya girmek istemedim yukarida.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (26.06.18 09:56:49) 
@deveyi diken adamin ta kendisi

o zaman bence biraz rahat bir insan olma vaktin gelmiş. Madem bir çıkar yol yok bu konuda yapacak bir şey de yok demektir. Kafaya taksan gece gündüz düşünsen ne olacak? millet borcunu harcını hiç kafaya takmadan güle oynaya yaşıyor senin de aynısını yapman gerekecek. Hem mutlu olduğun bir işin de varmış işte.

Ben de çok rahat birisi değilim kendimi maddi açıdan güçlü hissetmediğimde, ama bunu boşuna kafaya taktığımızı fark ettim. Herkesin dünya kadar borcu var ama kimse kafaya takmıyor. Sen neden kafaya takıp kendini üzeceksin ki? boşver.
  • ayin yazari  (26.06.18 10:10:39) 
Zaman/bütçe/stres yönetimi, plan ve program yapmak. Çözümsüz olamaz, muhakkak çözüm vardır. B planı olmadıysa c planı, o da olmadıysa d planı gibi gibi. Finansal okuryazarlığı iyi bir dost/arkadaştan destek alabilirsiniz ayrıca. Bir de bu konudan uzaklaşmaya çalışın, spor olur, dost meclisleri olur...


  • Phoebe  (26.06.18 10:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.