[]

hayvanların beyni kaç gb

örneğin bir kediyi ele alalım;

kedi dostlarımız gittiği bir evi ne kadar süre boyunca görünce zihnine yerleştiriyor, bir insanı ne kadar sürede tanımaya başlıyor.

kaç ay veya kaç yıl hafızada tutup, yeniden hatırlama imkanına sahipler?

kuşlar veya balıklar için de cevaplayabilirsiniz

teorik bilgiler değil evdeki ev hayvanlarınızdan örnek verirseniz sevinirim.

teşekkürler,

 
Kedi beslemedim ama köpeğim beni 1 sene sonra gördüğünde yanıma eskisi gibi atlamış, kıpır kıpırdı ve özlediğini çok bariz belli etmişti. Benim onu özlediğim gibi o da unutmamış demek ki.


  • Erensq06  (25.06.18 21:27:45) 
teorik vermeyin demissin ama bulunsun. kopekler 150-250 kelime arasi anlayabiliyorlar. 10-15 kisiyi tanimlabiliyorlar. en akillilari 2-2.5 yasindaki insan zekasina denk geliyordu.


  • jedilance  (25.06.18 21:51:04) 
6 Ay görmediği insanını hatırlayıp tanıyan muhabbet kuşu görmüşlüğüm vardır.


  • oguz altun  (25.06.18 22:24:12) 
Bizim büyük kedi kızın tam bir gerizekalı olduğunu düşünüyorum ben de. Aralık bir kapıyı ittirip giremiyor, tırnağı bir yere takılınca geri çekemeyip bağırıyor, sinirleniyor falan.

Küçük kız aksine çok zeki bence bir kedi için. Birkaç komutumu anlıyor, çağırınca ne yapıyor olursa olsun geliyor, tv de belgesel izliyor, evden uzaktaysam görüntülü görüşme yaparken telefona gelip bakıyor, yan tarafa geçmesin diye koyduğum eşyayı kaldırdığımı hemen fark ediyor (büyük bunu da anlamıyor), ilacını sürmem gerektiğini kendi hatırlatıyor ve sürerken sakince bekliyor, bize oyun oynamayı öğretiyor (bir ipi kendine oyuncak yaptı nasıl atmamızı istediğini söylenenek bir şekilde yaptırıyor).
  • cevahir  (26.06.18 10:33:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.