[]

Ülkenin gerçeklerinden uzak olmak

Muhalefet eden kesimden seçim sonuçlarına şaşıranlar olunca genelde karşı argüman olarak ''ülke gerçeklerinden uzaksınız, insanınızı tanımıyorsunuz'' filan diyorlar ya hani. Ben merak ediyorum ne tür gerçekler bunlar. Yani bizim göremediğimiz ama bu insanların gördüğü ne var?Cidden merak ediyorum

Muhalefet işciye de,çifçiye de, asgari ücretliye de, atanamayan öğretmene de güzel vaatler verdi. Bunların hiç mi değeri yok? İç anadoluda, güneydoğuda karadenizde yanlış politikalar sonucu gıda ve diğer şeylerin fiyatlarının artmasından hiç mi etkilenmiyor bu insanlar? Körü körüne sadece Erdoğan sevgisinden ve ^tayyup aşkum^ diye dolaşanları hariç tutarak diğer oy veren insanlar bunları göz önünde bulundurmuyor mu? Bu ısrarın sebebi nedir sizce? Ben muhalefetin ürettiği politikaların ülke gerceklerinden uzak olduğunu düşünmüyorum ama adam kafalarına silah dayayacak hali yok bana oy verin diye. Nedir yani göremediğimiz?


 
Muhalefetin vaatleri ülke gerçeklerinden uzak değil. Sadece, kamusal alanda olsun medyada olsun (dünya çapında), liberal düşünüşün temel saikleri olan özneler rasyonel bir biçimde karar alırlar ve sosyallikten bağımsız bir özleri vardır ve rasyonelliğin temelini bu oluşturur gibi hiçbir tarihsel anda gerçekliği olmayan tezleri o kadar benimsetmiş durumdalar ki; AKP desteğini demokrasi ve hizmet aşkında arama hatasına düşüyor birçok insan. AKP'ye desteğin ne hizmetle ne de sözde eski-Türkiye vesayetinin kırılmasıyla ilgisi var. Bu desteğin saikleri bilgi ve söylem düzleminde yatmıyor. Bu sebeple muhalefetin hizmet ve demokrasi üstüne geliştireceği hiçbir söylem AKP destekçilerinde karşılık bulmuyor. Öncelikle rasyonel şemaları, bilgi/bilgisizlik dahilinde oy verildiğini ve insanların saf/rasyonel çıkarlarıyla hareket ettiğine ilişkin safsataları bir unutmak gerekiyor sanırım. Bence asıl görülemeyen noktalardan yani hatalardan biri, AKP üstüne analiz yaparken, genel olarak dünyada hegemonik olan liberal ve neoliberal tezleri (hem ekonomik, hem ontolojik, hem de epistemolojik olarak) görmezden gelmek.

Muhalefetin, ülke 80'den beri bu kadar sağa çekmişken; devlet, devlet büyükleri, milliyetçilik gibi kavramlara duyulan bağlılık normal ve merkezi kabul edilmişken ve bütün eğitim/medya sistemi bunların yeniden üretimine odaklanmışken; bu politikaları gütmek için elinde halihazırda devletin desteği bulunan AKP'ye karşı alternatif politika üretmesi zor ve üstelik bu politikaya kalabalık kitleleri entegre etmesi daha da zor. O yüzden yapılacak olan, her seçimden sonra umutsuzluğa kapılmak ve komplo teorileri üretmekten ziyade, kamusal alanda siyaseti bütün araçlarla sürdürmeye, örgütlenmeye ve fikir alışverişinde bulunmaya devam etmek.
  • protector  (25.06.18 16:46:20 ~ 16:52:17) 
muhalefetin yanlışı yıllardır devam ediyor. göremediği çok şey var.
1. mv adayları seçim bölgelerinde hep elitist kesimden ve halktan kopuk. mesela aydın: bülent tezcan aslen samsunlu ancak aydın adayı. 1 kere seçmene gelip hal hatır sormaz. mesela denizli 2. sıra adayı kazım arslan şehirin zenginlerinden avukattır. halktan uzaktır. mesela akp denizli mv şahin tin esnaftır. heran ulaşıp görüşebilirsin.

2.güneydoğuda doğu anadoluda doğru adaylar çıkmıyor. hep o şehirden uzak adaylar seçilip doğudan oy bekleniyor.

3. chp seçmenini korumak yerine iyi partiye hdpye göz kırpıyor. sol seçmenden herşeye tahammül etmesi isteniyor. akp vakıf vakıf oda oda, stk stk geziyor mantıklı hareketler yapıyor chpli vekiller seçmenlere doğru şekilde ulaşamıyor.

yani sorun şu sol kendi kendine oturup genç çözümcü üreten bir yapılanmaya girmeli. partiyi 1000 tane avukatla halktan kopuk insanlarla doldurmak yerine şehrini bilen kişilere yönelmelidir. doğru bir ekonomi politikası olmalı.

karadenizden oy almakla, doğudan oy almak bir değildir. insanları ötekileştirerek de oy kazanılmaz.
  • mikahakkinen  (25.06.18 17:10:43 ~ 17:11:49) 
hani hep derler ya büyük resim;
www.bbc.com

  • seyduna6687  (25.06.18 17:23:01) 
@mika hakkinen

doğru değil tespitlerin. akpnin adayı da berat albayrak tayyibin damadı geçiniz.

@acemi

tespitler çok doğru. 18 milyon kişi sosyal yardım alıyor devletten. şu anda 1600 TL asgari ücret eşiyle birlikte çalıştığı zaman 3200 TL para. ayrıca sosyal yardımlarını koyduğun zaman tamam.

kamuya bağlı çalışanları zaten söylemiyorum. öğretmen dediğin haftada 2 gün okula gitmeyen dallamalar artık jiplerde gezmeye başladı. 20 yaşındaki polislerin aylık maaşı 5 e gelmeye başladı.

burada gittikçe fakirleyen orta direk. hayat standartı yüksek olunca fakirlediğini düşünüyor. benzini mazotu avrasya tünelini dert ediyor vs vs. içkisi pahalandı ona laf ediyor.

bunlar halkın büyük çoğunluğunu ilgilendiren sorunlar değil.

akp müthiş bir az gelirli yönetimi sergilemektedir.
  • dramadi  (25.06.18 17:57:33) 
şöyle birşey düşünün.

ben gidiyorum markete, pastırma, sucuk, koyun peyniri, ananas vs gibi şeyler alıyorum.

abi adam gidiyo. nugget alıyo 2 paket. 2 de koca ekmek. bir de kola bitti gitti.

peynir pahalı diyor herkes. ben 35 tl ye alıyorum kilosunu. baktım 8 tl ye de var. gayette yenir.

çeşitlilik yarattı adamlar kim ne derse desin.
  • dramadi  (25.06.18 18:04:11) 
bizim göremediğimiz ciddi bir kesim var. bu kesim siyasi olarak sadece akp propagandasına ulaşıyor ve etkileniyor.

aslında bu kadar basit.
  • babilbaligi  (25.06.18 22:20:24) 
@dramadi sana 50 tane daha örnek veririm. rtenin illaki kendi takımı olacak ama chp oy yükseltmesi gereken şehirlerde saçma sapan adaylar gösterip seçmenleri soğutuyor. geçen seçimde denizlide ilhan cihaneri gösterdi. ilhan cihanerin denizliyle ne bağı var?

hadi bu olmadı. aydın chp kalesi mv sayısı 3 düştür akp 4 çıkardı. izmirdeki bir çok aday izmirli değil. yani yukardan bakıldığı gibi değil o işler.

geçiniz gidiniz dediğinizden bu haldeyiz.
  • mikahakkinen  (25.06.18 23:05:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.