[]

evdeki bir pc'nin internet erişimini engelleme

günde 20 saat oyun oynayan bir kardeşim var, konuşmayı denedim ama nafile valla hasta falan olacak bu gidişle. internet superonline kullanıyorum modem de superonline. onun pc ye dokunmadan modem ve kendi bilgisayarımı kullanarak internet erişimini nasıl engelleyebilirim?




 
modeme girip mac adresini engelleyebilirsin


  • euphrat  (25.06.18 14:47:21) 
Huawei mı modem? Bana verilen modemde istediğim saatlerde ağdaki bilgisayarların internetini kesebiliyorum. Gelişmiş ayarlar gibi bir yerden yapmıştım


  • false pretension  (25.06.18 14:52:21) 
@euphrat hocam modem de mac adresi çıkar de mi? bunu bir deneyeyim.

@false modem turkcell-superonline ama gelişmiş ayarlardan kurcalıyayım.
  • Golgi  (25.06.18 14:53:54) 
firewall menüsünde çıkıyor bende, oraya da bakın. kardeşinizin mac adresini bulun, yoksa kendi bilgisayarınızı engelleyebilirsiniz. :)

"kendi mac adresinizi nasıl öğrenirsiniz?
Windows tabanlı bilgisayarlarda Başlat -> Çalıştır -> cmd açtıktan sonra ipconfig -all yazdığımızda karşımıza çıkan ekrandaki Physical Address alanları (12 hanelidir) her ağ bağdaştırıcısı için yer almaktadır. Linux bilgisayarlarda ise terminali açtıktan sonra ifconfig -a yazdıktan sonra MAC adreslerini görüntüleyebiliriz."
  • g7mor  (25.06.18 15:08:40) 
hocam interneti kestirseniz de internet kolay
cepten baglanır yine baglanır
maalesef karılı kızlı ortama goturmeden duzelmez bu tipler
  • kingcyrax  (25.06.18 16:00:05) 
20 saat oyun oynayan çocuğun internetini pat diye kesmek feci şekilde ters tepebilir. bir şekilde spora, sosyalleşmeye falan yöneltmeniz gerek ama bence interneti kesmek çözüm değil. online oyunların yerine single player oyunlar oynamaya başlar bu sefer.


  • pitjantjatjara  (25.06.18 17:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.