[]

Amerikada vasıf gerektirmeyen bir işte çalışmak

burada kalmaktan daha mı iyi? Bunu seçimden bağımsız olarak askere gitmek üzere olan, memnun olmadığı bir işte çalışan bir üniversite mezunu ve kafa yapısı olarak kesinlikle kendisini buraya ait hissetmeyen (birçokları gibi) biri olarak soruyorum.

seçimle doğrudan alakası yok, gerçi hükümet değişseydi yeniden kamu sınavlarına, mülakatlarına girmeyi denemek gibi bir "hayalim" vardı. Yüksek lisans yapacaktım, ancak son anda ALES geçerlilik süresini yeniden 3yıla çektikleri için puanım yandı. Tecilim de ağustosta doluyor, vs. vs. Çoluk çocuk vatandaş olan 40 senedir orada yaşayan akrabalarım var. Beni davet edebilirler ama o kadar yani.


 
Kisiden kisiye, ülkeden ülkeye degisir ama benim fikrim, kesinlikle daha iyidir.
Olay zor iste calismak veya az kazanmakta degil. Asil olay, orda calisirken patronunun sana insan gibi davranmasi, aldigin aylik az bile olsa, tüm ihtiyaclarina yetmesi. Sabah ise giderken milletin sana gülümseyip selam vermesi vs...

Sansin varsa git dene, en kötü geri dönersin. Ama simdi gitmezsen, ileride üstündeki o agir topragi atip da istesende gidemezsin...
  • VIPCH  (25.06.18 12:42:20) 
kişinin azmine ve şansına göre değişir. abd fırsatlar ülkesi bu kesin.
ama abd’de kaçak çalışacaksan işin çok zor olur. amerika’da hayat dışarıdan göründüğü gibi değil. iş hayatı çok acımasız, kanunlar esnetilemez, ayrıca sağlık sektörü paran yoksa sana hizmet vermiyor.
abd’nin keyfini buradan doktoraya filan giden türkler doktora bitince yıllar sonra çıkartıyor ya da aileden zengin tipler. onun dışında green cardlılar da iyi bir iş bulana kadar gayet zorlanıyor.
  • cedex  (25.06.18 13:14:00) 
Kendimden ornek verecek olursam bu saatten sonra oyle bir calisma hayatina katlanamam.


  • stavro  (25.06.18 13:36:51) 
hayattaki önceliklerinle alakalı. beden gücü gerektiren işlerde çalışmak kolay olmasa gerek. bir kaç sene hem okuyup hem pizza dağıtımında çalışan bir arkadaşım olmuştu washington'da. kendine burada zor alınabilecek bir araba almıştı dönerken satmak üzere. keyfi çok yerindeydi. bahşişlerden iyi para kazanıyordu vs. ama geçici bi süreç olduğu için de eğlenceli gelmiş olabilir tabi ki. aile özlemi, arkadaş özlemi, vatan özlemi gibi belki şu an hiç ciddiye almadığın özlemler orada seni vurabilir. kaçak çalışma söz konusu ise bunun gerilimi de ayrı. ama orada tanıdıklarının olması büyük avantaj. yaşın küçük, ben olsam sırf ingilizcemi geliştirmek ve tecrübe olması açısından bir sene de olsa denerdim. umarım seçimlerinden mutlu olursun.


  • hushhush  (25.06.18 13:53:55) 
Senin imkanın bende olsa hiç düşünmem. Yok o imkan yine de gitmeye çalışıyorum araştırıyorum nasıl yaparız falan diye. Git abi olmadı dönersin.


  • Giovanni Pipitto  (25.06.18 15:21:26) 
genel olarak başka bir ülkeye gidip yerleşmek hiç uzaktan gözüktüğü kadar kolay bir iş değil, bunu söyleyebilirim. düzgün bir iş bulup gitsen bile yepyeni bir yerde hayat kurmaya çalışmak, yalnızlık vs. insanın psikolojsini ciddi anlamda zorluyor. gidip vasıfsız bir iş yapmaya çalışmak, hele abd gibi paran yoksa hiçbir değerinin olmadığı vahşi kapitalist bir ülkede, bence yanlış bir karar olur.


  • pitjantjatjara  (25.06.18 15:25:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.