[]

kitap tavsiyeniz

uzun zamandır kitaplara küser oldum, şimdi geri dönüş vakti geldi sanırım.
en son okuyup da çok beğendiğim kitapları yazsam, siz de hacı bunu da seversin deseniz olur mu?
olur olur

- cesur yeni dünya
- 1984
- tanrıların arabaları*

*: bunu çok çok çok sevdiydim.

 
Dan Brown oku. Tüm kitapları iyidir seversin.
birde Warcraft üçlemesi var onuda seversin sanırım.

Edit: Warcraft bilimkurgu değil ama fantastik. yüzüklerin efendisi gibi biraz.
  • pposeidon_1  (01.03.10 15:33:25 ~ 15:54:47) 
babil kitaplığı- jorge luis borges.

bir kitap değil bir sürü kitap
  • ayiadam  (01.03.10 15:38:42) 
ahaha, ekşi duyuruda en çabuk/çok cevap alışım galiba.

@pposeidon, dan brown açmıyo beni dijital kaleyi ve da vinci şifresini okudum ama ıh.
warcraft fantezi mi? bilim kurgu fanteziye kaydığı an mahvoluyorum çünkü sevmiyorum...

@pterosaurus evet okudum onu o da çok çok sevdiklerimden. benzeri bir şey var mı aklında?

@ayiadam, bakacağım şimdi saolasın
  • redlinetheturk  (01.03.10 15:42:48) 
kurtlar imparatorluğu
kızıl nehirler

  • pposeidon_1  (01.03.10 15:59:15) 
The Catcher In The Rye - J.D. Salinger (Çavdar tarlasında çocuklar ve Gönülçelen olarak 2 ayrı isimde çevrildi)
Aylak Adam - Yusuf Atılgan
Fahrenheit 451 - Ray Bradbury
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim - Joanne Greenbergin
Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar
  • endless dream  (01.03.10 16:32:09) 
otostopçunun galaksi rehberi 5+1 derim ben, evet.


  • damlanin  (01.03.10 16:33:17) 
tanrıların arabalarını okuduysan, cevapları veren bütün arkadaşlardan özür dileyerek söylüyorum ama hepsini siktiret, direk git "türklerin kültür kökenleri" kitabını oku. yazar "ergun candan". zaten tanrıların arabaları'na bol referans içeriyor. ne kitabın adına ne de yayınevine aldanma gerçekten güzel, ufuk açıcı bir kitap.


  • esenboga  (01.03.10 16:39:48) 
George Orwell seviyosun ve hayvanlar çiftliği,1984 okumuşsun.O zaman sıra yine Orwell dan Aspıdıstra da.Bu kitap ta Orwell ın paraya hicvidir,mükemmeldir.


  • jpsartre  (01.03.10 16:53:09) 
The girl with the dragon tattoo Şubumi tadında ama daha güncel bir kitap.


  • balikekmek  (01.03.10 16:55:02) 
Ursula k le guin - Mulksuzler


  • zoch  (01.03.10 17:34:44) 
Otostopçunun Galaksi Rehberi, Puslu Kıtalar Atlası, Çavdar Tarlasında Çocuklar, Aylak Adam, Borges ve Mülksüzler + 1

ayrıca roman dışında öykü okumak müthiş keyifli bir şey. Edgar Allan Poe, Sait Faik ve Cemil Kavukçu'dan ne bulursan oku. Şahanedir. Bunlar dışında Murat Gülsoy'un öyküleri de eğlencelidir. Oğuz Atay'ın öyküleri de romanlarından daha az bilinse de romanlarından aşağı kalmaz ve kasmaz da adamı.

Nitelikli bilimkurgu seveceksin sanıyorum. Fahrenheit 451'i birisi önermiş, ben de önereyim. Ayrıca Kaplan! Kaplan! ı da mutlaka okumak gerek. Müthiş sürükleyicidir ayrıca. Ha tabii Philip K. Dick'ten de ne yazmışsa okumak gerek. Bilimkurgu seven birisi kesinlikle sever.

Ha ayrıca, Üç Silahşörler de çok keyifli, sürükleyicidir.
  • microfiction  (01.03.10 20:28:28) 
yine tanrıların arabaları üzerinden gider isek, daniken'ın diğer kitapları biraz temcit pilavı tadında olmakla birlikte hoşuna gidebilir. tanrıların mucizeleri/ayak izleri/stratejisi diye gider. özellikle tavsiye edebileceğim sonsuzluğun işaretleri(nazca çizgileriyle ilgili güzel bir kaynak) ve tanrıların şoku kitapları olabilir. tanrıların mucizeleri bir miktar parapsikoloji hususu üzerine.

cevaplardan birinde türklerin kültür kökeni denmiş, ona da ekleme yapmak gerekirse bu minvalde yayınlanan tüm sınır ötesi yayınevi kitapları ilgini çekebilir. gizli sırlar öğretisi ile başlayıp son üç peygamber, kıyamet alametleri vs. şeklinde devam edebilirsin. aynı yayınevinden çıkan yıldızlardan gelen tanrılar kitabı da yine tanrıların arabaları tadındadır.

bunların dışında uzaylılar ile ilgili türkçede basılmış farah yurdözü'nün, jenny randles ve peter hough'ın kitapları olabilir. ruh ve madde yayınlarından çıkan birkaç kitap da var konuyla ilgili, kitapçılarda ilgili bölümde rahatlıkla bulunabilir. giovanni scognamillo'nun da gizli dünya devleti ve dünya dışı varlıklar üzerine yayınlandığı zaman açısından kayda değer eserleri var ancak bulmak pek kolay değil artık korkarım.

genel anlamda ise hala okumadıysan yüzüklerin efendisi, silmarillion ve eküri kitapları elbette ve şiddetle tavsiye olunur. söylenmiş gerçi ama otostopçunun galaksi rehberi'ni de tekrar belirtmekte fayda var.
  • bruce parkus  (01.03.10 22:06:55) 
  • edgenabby  (11.03.10 15:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.