[]

bankacı arkadaşlar var mı

geçen şüpheli bi durumdan dolayı posta ile gelen babamın kredi kartını müşteri hizmetlerini arayarak ben kapattırdım. gayet kendimi tanıtarak, babam olmadan.

sonrasında babam, bankaya gitmemi gişedeki görevlilerden kapandığı konusunda teyit almamı söyledi.

bankaya elimde kredi kartı ile gittiğimde gişedeki arkadaş kapanıp kapanmadığı konusunda bana bilgi verilemeyeceğini söyledi.

bunun üzerine telefondan kapatma işlemini gerçekleştiren kişinin ben olduğumu, bu bilgiyi bana nasıl veremediğini sordum.

müşteri hizmetleri bi yanlış yapmış, ben de bi yanlış yapamam deyip yolladı beni. ben de bu konuyu araştıracağımı söyleyip, teşekkür edip çıktım.

arkadaşlar bir not ekliyim: sıram geldiğinde arkadaşın masasının önüne gittim, sıra fişimi uzattım. hanımefendi yaklaşık 20 saniye kadar whatsappıyla ilgilendi. ben işi ile alakalıdır deyip önemsememiştim. fakat bu arkadaşın başından savar gibi hareketleri beni rahatsız etti.

bu işin doğrusu nedir?
bankacı hanım doğru olanı mı yapmış? istediğim sadece iptal edilip edilmediğini öğrenmekti.

 
bankacı hanım doğru olanı mı yapmış?
evet, dogru olani yapmis. baskasina bilgi veremez.

  • fakyoras  (23.06.18 21:16:47 ~ 21:17:06) 
bankaci haklı.


  • mahone  (23.06.18 21:24:04) 
İşlem ne kadar basit olursa olsun 3.kişilerce(vesayet/vekalet hariç) işlem yapılamaz. Bankacının tavırlarından belki gıcıklık yapıyor gibi gelmiştir size ama bu işin aslı bu. Çünkü örnek vereyim: siz eşinizin haberi olmadan onun kartını kapattırdınız. Eşiniz küplere binip şubede ne hakla diyerek olay çıkartırsa işlemi yapanın vay haline..


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (23.06.18 21:27:47) 
İkisi de doğru olanı yapmış aslında koşullara göre. Dolandırıcılık şüphesi var gibi gelmiş ve güvenlik için kapatmış. Ben bir kere kart bulmuştum. Bankayı aradım, kart bulduğumu söyledim. Nerede bulduğumu kim olduğumu sordular. 3-5 bir şey konuştuktan sonra "Sahibi kapattırmış mı? Haber verin." dedim. Üniversite kampüsünde bulmuştum, öğrencidir parasını çekemez filan diye düşündüm. Belki gelip hemen almak ister filan. Yok kapattırmamış dediler. Kayıp bildiriminde bulunmamış. "Kapatalım mı?" diye sordular. Ben de "Kart benim değil ki ben buldum, sizin bankanız sizin müşteriniz." dedim. Yine de ısrarla "Onay almamız gerekiyor. Kartı kullanıma kapatıyorum, onaylıyor musunuz?" diye sormaya devam ettiler. Ben de onayladım. Çok saçma bir durumdu. Banka Enpara. Bana söylemişlerdi yani kartın açık olduğunu ve kartı da ben kapattırmıştım.


  • Lim5  (23.06.18 21:33:33 ~ 21:38:00) 
@Lim5 koptum yaa. Ahhahahaha :)))))

Iyi ki sana "Bu ayki hrsap ekstresi borcunuz 350 lira. Odemek istiyor musunuZ? diye sormamislar. :))))))
  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (23.06.18 22:03:37) 
Her iki bankacı da doğru şeyi yapmış.
Telefondaki, siz kayıp olarak bildirdiyseniz, kartın son 4 hanesini verebiliyorsanız, kartı kapatabilir. Yolda başkasının kartını bulup bildirmek gibi. Size de onaylıyor musunuz diye sormak zorunda, yani siz kartın kapatılması için değil kayıp olarak bildirilmesi için onay veriyorsunuz aslında. Komik olan bir şey yok.

Ama bu durumda bankanın babanıza da ulaşıp Bilgi vermesi gerekiyor. Kartınız kayıp bildirildi ve kapatıldı diye.

Kartı kayıp kapatmak dışında 3. Kişilere bilgi verilemez. Gişedeki telefondaki için yanlış yapmış diyerek yanlış yapmış bir tek. Bu durumu size açıklaması gerekirdi.

Ayrıca babanız bankayı arayıp sorabilir kartın açık olup olmadığını
  • mutlusismankedi2015  (23.06.18 22:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.