[]

Paralel telefon ve splitter mevzuları

Şimdi başka şehirdeki evime internet bağlattım lakin, evde paralel hatlı iki telefon ve bir splitter var. telefon hatları anladığım kadarıyla ana hattan alınmış iki hat şeklinde fakat modem ve splitter bu ayrımdan sonraki hatların birinde bağlı. telefon gelince net bağlantım gidiyor.

sorular;
*ikinci hatta da splitter taksam baglantı kopması sorunu gider mi?
* ayrımdan önce splittera bağlayıp, splitterdan sonra ayrım yapmam mı gerekir? öyle yapmam gerekirse nasıl yapılıyor bu hadise?

 
bende paralel yoktu. ama yillardir varolan sorunu su sekilde 2-3 gun once halletim. siz de okuyun, belki splitterdan cozulemezse boyle cozulur.

www.eksiduyuru.com
  • la traviata  (01.03.10 14:19:59) 
her telefona splitter takarsaniz sorun çözülür. hatta evin içindeki ana telefon hattının parallellere giden kablolarının birleşme noktasına yani kutunun içi oluyor oraya da bir splitter takarsanız şahane olur.


  • iddaaci  (01.03.10 14:24:28) 
tam olarak telefon hattının nasıl bağlandığını anlamadım ama
1-telekom dan gelen hattı splitter'ın hat girişine gir
2-splitter'ın modem çıkışından direkt modeme hat ver
3-telefon çıkışına ise telefon çoklayıcı aparatlar var ondan kullan eğer paralel telefonlar splitter veya çoklayıcı kullanmadan ek yapılmışsa adsl bağlantında sorun yaşarsın.
www.pccables.com
  • sealth  (01.03.10 14:28:14) 
çözebildiğim kadarıyla hatlar şu şekilde dağılmış. paintte kalburüstü çizdim.

img716.imageshack.us
  • teletabi  (01.03.10 14:37:42) 
bu fotograftaki yetmez, ikinci telefondan önce de splitter bağlamak gerekir.

i46.tinypic.com
  • gochebe  (01.03.10 15:57:46 ~ 16:16:56) 
yukarıda ki çizimlerde iki telefon hattı gözüküyor,telekoma ait iki farklı numaranız mı var yoksa,tek numara var telefonları paralel yapıp aynı anda çalmasını mı sağlıyorsunuz?
eğer iki farklı numaranız varsa adsl olan hattı spliter'a girin,modem,telefon çıkışlarını yapın,diğer hattı da direk olarak telefon'a bağlayabilirsiniz.

  • sealth  (01.03.10 17:12:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.