[]

boşanma süreci hakkında birkaç soru

merhaba, hukuksal konular ya da daha önce böyle bir şeyi yaşamış bireylerden yardım rica edeceğim. şimdiden çok teşekkür ederim.

yakında boşanacağım ama mali bir kıskaçta olduğum için avukat tutmak istemiyorum. zaten anlaşmalı boşanacağımız ve karşılıklı olarak evli kalmak istemediğimiz için avukatsız da halledilebilen bir süreç olduğunu öğrendim.

tabii ki konuyu yakından takip etmem gerekecek ama hamama giren terlermiş...

naçizane sorularım şunlar:

1) istanbul - üsküdar'da oturuyorum. başvuru için anadolu adliyesi'ne mi gitmem lazım?
2) dava açmak için adliyeye ödenecek güncel ücretten emin olamadım, bilgisi olan var mıdır?
3) malvarlığımız yok. çocuğumuz da yok. anlaşmalı boşanma dilekçesi yeterli olmaz mı? bir de "anlaştık aramızda sorun yok vs" yazan bir kağıda ikimizin imza atması ve bunun anlaşmalı boşanma protokolü olarak geçmesi şart mıdır?

bu arada konu hakkında özel mesaj yoluyla da destek vermek isteyen olursa çok sevinirim.

 
çözüm buldunuz mu? mesaj gönderin bana. size anlaşma dilekçesi göndereyim. harçlar çok yüksek değil. anlaşmalı olacağı için de sıkıntı olmadan boşanırsınız. tek sıkıntı nafaka. ama onu da anlaşma metnine koyarsa eşiniz (nafaka istmeiyorum) diyrek sıkıntı olmaz. 1 celsede avukatsız boşanılır. tek sorun anlaşmalı duruşma anında bile (eşiniz bir nedenle karar değştirirse) çekişmeliye dönerse o zaman iş uzar.


  • i dont know i dont care  (25.06.18 02:39:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.