[]

Vergi indirimi (ötv) engelli raporu hakkında...

Merhaba arkadaşlar,

Araç alırken engelli vatandaşların bir indirim hakkı oluyor. Bu durum tam olarak nasıl?
Biraz daha açmam gerekirse şöyle;
Babam açık kalp ameliyatı oldu 2 sene falan oluyor. 3 damar birden değişti. Şu ana kadar engelli raporu falan almadı. Böyle bir hakkı olduğunu da yeni öğreniyoruz. Sanıyorum bu indirimden yararlanmak için önce engelli raporu çıkarmak gerekiyor ama tam olarak doğru adres neresi oluyor?

Ayrıca bu indirimden yararlanmak için % kaç engelli olması gerekiyor. Ve açık kalp ameliyatı (by-pass) geçiren hastalara % kaç rapor veriliyor. Bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

İyi günler.

 
%90 olması lazım. heyet raporu alınıyor. sonrasında tüm devlet sistemlerinde engelli olarak işleniyor kişi. seçimde oy atacağı sandık yeri dahi ayarlanıyor.
araç alırken ÖTV ödenmiyor, MTV ödenmiyor. 5 yıl boyunca yeni araç alınamıyor. Vergisiz bedel ile ilgili bir sınır , ondan ucuz araçları alabiliyorsun sadece. Araç engelli kişinin üzerine oluyor. Engel seviyesine göre sadece kendisinin kullanması şartı konabiliyor. internette bolca bilgi var detaylı.

  • stanley weber  (22.06.18 13:11:06) 
açık kalp ameliyatı ile bu hakkı kazanamazsınız ama. engel oranı o kadar çıkmaz.


  • stanley weber  (22.06.18 13:12:42) 
özürlülük oranı cetveli denen bişey var. orada hangi hastalıklara hangi oranların verildiği yazıyor. ama sonuç olarak nihai karar raporu veren hastanenindir diye düşünüyorum.

raporun nasıl alındığını bilmiyorum. bağlı bulunduğunuz sgk ile görüşürseniz yönlendirirler.

buradan C. Diğer istisnalar bölümünde de oranlara ilişkin düzenlemeyi bulabilirsin.
www.resmigazete.gov.tr

geçmiş olsun.

@ %90 altı engel oranına sahip olanların da ötv indiriminden yararlanabileceği ilgili tebliğde yazıyor. ama özel tertibat yaptırmak şartı ile.
sizin durumunuza uyar mı bilmem tabi.

ötv indirimi olmasa bile bence alabiliyorsanız engelli raporu alın. çünkü bazı aboneliklerde indirim alabiliyorsunuz, toplu taşımadan ücretsiz yararlanıyorsunuz. şartlar uygun oluyorsa engelli bakım aylığı alınabilir.
  • elorelia  (22.06.18 13:13:10 ~ 13:25:20) 
yüzde90 altına ortopedik engel arıyorlar bildiğim kadarıyla.
babamda bypass oldu ve şekeri vardı. engelli raporu olmasına rağmen alamadı.

  • sutlu nescafe  (22.06.18 13:22:27) 
%90 engelli raporu lazım.
aksi olmaz.
karaciğer nakli olan için bile %60 verirler.
  • seyduna6687  (22.06.18 13:27:55) 
sizin durumunuzda ortopedik engel olmadığı için en az %90 oranlı rapor gerekiyor.

başka bir sağlık sorununuz yoksa sadece bu sebeple %90 alamazsınız. hatta diğer engelli haklarından yararlanmak için gereken %40 bile olmaz sanırım. özür oranları cetveline göz atabilirsiniz.
  • nrmnm  (22.06.18 14:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.