[]

şınav çekememek

merhaba sporseverler,

dün şınav çekmek istedim, nizami yapabildiğim 0 :)

daha önceden düzenli spor salonuna gidiyordum ama 2 yılı aşkın süredir ara vermek zorunda kaldım. dün evde de olsa başlayayım, vücudu alıştıraym istedim ama hiç yapamadım.

ayakta şınavı denedim ama çok da zorlamadı ya da hiç ayakta şınav yapmadığımdan daha önce yanlış mı yaptım bilmiyorum.

çekebilmek için ne yapmam lazım dostlar ? böyle birden 100 tane yapayım demiyorum ama nizami en az 5 filan yapayım ya moralim bozuldu :s

ek soru :

tricepsleri güçlendireyim diye sandalyede dips yapayım dedim, bugün omuz başlarında ağrı ile uyandım. bu normal mi ? dips yaparken omuzlara mı yüklendim acaba ? bu mümkün mü ? iyi bir şey mi yoksa kötü mü ?

teşekkürler.

 
Her gün yapmaya çalış, birer birer artacak acele etme. İlk günler 0 ise hareketi tam yapmaya çalışma, hafif hafif göğüs ve kol kaslarını çalıştır o pozisyondayken.

Yok öyle senelerce yapmayayım sonra kaldığım yerden yaparım demek.

Ramazandan önce Iso lateral seated wide row ile 100 kg yapıyordum, şimdi gitsem 50 kg yapabilir miyim emin değilim?
  • John Bloor  (22.06.18 11:05:40) 
2 yıl ara vermek neredeyse hiç spor yapmamış haline geri dönmek demek. evde yapmaktansa yine spor salonuna başla bence. aletli egzersizlerde hareket yolu belli olduğu için hareketi yanlış yapma ihtimalin çok daha az. evde yapılan spordan genelde pek hayır gelmiyor.


  • pitjantjatjara  (22.06.18 11:12:26 ~ 11:21:26) 
Knee push up ile başla, yani dizlerinin üzerinde.
Elleri omuz hizasından biraz daha geniş olacak şekilde koy, arayı küçülttüğünde şınav çekmek zorlaşır.
Karnın sıkı olsun, karın ve kalça bölgesini gevşek bırakma.
Bir de sadece tek hareket çalışmak yeterli değil, plank çeşitlerini çalış, squat da yap, bunlar şınavı geliştirir.
  • peggy  (22.06.18 12:12:47 ~ 12:13:59) 
@peggy +1. ayrıca dirsekler vucudunla oluşturduğu açı 90 derece değil 45 derece olsun


  • €xpolerer  (22.06.18 13:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.