[]

Grafiker Arkadaşlardan Yarım Ricası

Merhaba Arkadaşlar,

Ekteki resmi A4'e bastırmak istiyorum ancak en boy oranı A4'ten farklı olduğu için kenarlarda boşluk olacak diye düşünüyorum.

Nasıl bir çözüm bulabilirim?

Bir de siyah beyaz olarak bastırmak istiyorum. Önceden mi siyah beyaz yapmak daha iyi olur, yoksa bastırırken söylemek yeterli midir?

Şimdiden Teşekkürler.

 
Siyah beyaz isini bastirirken soylemen yeterli


  • all girls dream  (21.06.18 22:52:13) 
en son fotoşop, öyle boşlukları tahmini doldurabiliyordu. dolduramıyorduysa bile fotoşopla doldurulabilir.

oylar fotoşopa.
  • allineed  (22.06.18 01:23:59) 
al sana fotoşokta a4'e uygun hale getirdim kenarları doldurup: i.imgur.com

imgur acilmiyorsa: i.hizliresim.com
  • robokot  (22.06.18 02:33:03) 
yukarıdaki arkadaşın yaptığı gibi photoshop'ta clone stump tool vasıtası ile nispeten pratik şekilde a4 e ayarlanabilir.

bu da maksat ek bilgi olsun. bunlar hep bilgi.
  • lan ben geldim  (22.06.18 06:42:08) 
teşekkürler tüm cevap verenlere...


  • mizikaci cocuk  (23.06.18 10:31:14) 
birincisi fotoğrafın kalitesi düşük.

ikincisi ekranda gördüğün gibi direkt olarak fotoğraf kağıdına ya da herhangi birşeye bastırırsan renkleri kayık olur, aşırı karanlık olur iyi bir performans alamazsın yani

ekranda gördüğün muhtemelen rgb dir, basacağın alet de sanırım rgb olacaktır bu demek ki gördüğün her rengi alamyacaksın, özellikle color correction yapmadıktan sonra(referans monitöründe) iyice kötü olacak.

ha dersen ki ben deneye deneye çıktı ala ala optimize ederim orası ayrı.

diğer seçenek olan cmyk da bastırırsan tabi bir nebze daha iyi olacaktır.

siyah beyazda sorun olacağını sanmam ama büyük çözünürlüklü bir görsel bulmanı öneririm.
  • killerbee  (23.06.18 10:42:05 ~ 10:43:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.