[]

Hayatta başarılı olmanın sırrı çakal olmak mı?

Bence öyle gibi. İstediğin kadar bilgili çalışkan efendi biri ol insan ilişikilerin yani sosyal yönün zayıfsa bi yere kadar gelebiliyorsun bence. Belki mühendissen falan bilgisayara gömülüp mağara hayatı yasarsin ve sorun yasamazsın ama diğer türlü kesinlikle prezentabl ama içi boş kişi bilgili çalışkan efendi ama sadece kendi işine bakan insanlara yaranma kaygısı gütmeyen kişiden daha çok tutuluyor. Bu durumda sosyal olmayanlar ölsün mü?




 
Basarili cakal sosyal nedir burda onemli ama az cok anlayisin anlasiliyor baslik sorunun cevabi evet son sorunun cevabi hayir komuniteler halinde yasadigimiz icin en onemli sey diger insanlarla iliski bize yakin turlerde de oyle ozellikle en yakin tur sempanzelerde cok oyle.


  • kush  (21.06.18 05:18:08) 
2 kelime
-determination
-dedication

zor olan çakal olmak değil, bu .
  • kuşekağıt34  (21.06.18 05:22:35) 
Bu yazdiklarina cakal olmak degil sosyal zekasi yuksek olmak deniyor. Ayrica asiri cakallik dikkat ceker rahatsiz eder.


  • Traveller  (21.06.18 07:45:39) 
Perspektifini değiştir bence bu bakış açısı çok sağlıklı değil.

Bilgili, çalışkan, efendi birisi olarak sosyal olmak zorunda değilsin. Kimseye terbiyesizlik yapmayan, sessiz sedasız işini yapan kişileri herkes sever.

Mesele kendini satmak ise, bunu da artık yüz yüze yapmana gerek yok teknoloji sayesinde.

Ayrıca kendini bilgili, çalışkan, efendi olarak düşünüyorsun ama belki de olmak istediğin ile olduğun arasında farklar vardır. Kendini bilmek önemli. Trafikte, sırada, iş yerinde yükselmede insanlar önüne çakallıkla geçiyor diye sen başarısız olmuş olmazsın. Anlık edinimleri başarı olarak görmek doğru değil nitekim.

Hayatı komple bir tecrübe olarak görmek daha doğru. Tamam olmadı şimdi, şurda burda eksikliklerim vardı diyip bunu bilerek denemeye devam etmek önemli.
  • bos gezenin bos ustasi  (21.06.18 07:50:30) 
aynen de öyle.
ama buradaki arkadaşların dediğinin meali ise şöyle oluyor, "hayat tecrübesi" kazandıkça sen de artık çakal oluyorsun, en azından kendini ezdirmiyorsun. ama bu durumu artık kanıksadığın için sana gayet normal geliyor. sosyal becerileri kuvvetliymiş gibi gözüküyorsun.
unutma bıyık burula burula kaytan, insan sevile sevile şeytan olur demişler.
  • joooper  (21.06.18 10:12:58) 
Traveller + 1

Sosyal olmayanlar işçi karınca/arı. Bazen bu sebeple iş bile bulamazsın. Sosyallik şart. Not: ben bir sosyal kelebek değilim ama planlı sosyallik yapıyorum.
  • SiyamkedisiZorro  (21.06.18 10:18:43) 
bu biraz kültürden kültüre ve sektörden sektöre değişiyor.

biz türkler sıcak kanlı bir millet olduğumuz için insan ilişkilerine çok önem veriyoruz. bu da daha birikimli yerine daha ağzı laf yapanın kazanmasına neden oluyor olabilir.

bir de sektör faktörü var. hemen hemen herkesin yapabileceği hizmet sektöründeki işlerde sosyal zeka çok önemli. çünkü rakiplerin çok fazla, onların arasından sıyrılmak için dikkat çekmen lazım.
  • nickini degistiren yazar  (21.06.18 10:21:38) 
hayır çalışkan olmak.


  • for day to break  (21.06.18 10:39:25) 
başarılı olmak için kesinlikle dürüst olmak gerekli. ama uyanık olmak da önemli. çakallıkla uyanık olmak farklı şeyler tabi. uyanık olmaktan kastım antenleri açık olmak. ilgili ve meraklı olmak. ha bir de iş hayatında başarı için en önemli şeylerden biri de "bu benim işim değil" kafasından çıkıp çok absürt bişey olmadıkça kendisinden beklenen/istenen işleri yapmak diyorum.


  • naksidil  (21.06.18 10:42:13) 
Çakal olmak ile sosyal yönünün güçlü olması ayrı şeyler. Gavurlar buna "soft skills" derler. Ve evet, eğer sosyal yönün zayıfsa arkada bilgisayar başında oturan ve görünmeyen birisi olmak dışında bir kaderin olmaz. Özellikle türkiye gibi doğu toplumlarında üstüne toprak atarlar, herkes tekmeyi basar.

Tamamen teknik bir iş yapmama rağmen, eleman seçeceksem, bayi, distribütör seçeceksem, takım kuracaksam ilk baktığım şey muhabbeti, sosyalliği iyi olsun. Çünkü benim gözümde "teknik" öğrenilebilen bir şey, ama kötü niyetli, veya tepkisiz, veya heyecansız, veya sosyal becerisi düşük birini adam etmekle uğraşamam.
  • roket adam  (22.06.18 01:19:09 ~ 01:20:12) 
kör gözüne çakal olmak degil, hayatta cidden cakal olman gereken bir kac durum cikar onune, o durumlari anlayip oralarda cakal olabilmek mesele. herkesin ustune basan hep kendi cikarini gozeten adam yalniz olur, tuttugu sey kurur neden oldugunu anlamaz bile, ruhu duymadan baskalari onune engel koyar. ne zaman verici ne zaman cakal olmasi gerektigini cozen adama kapilar acilir.


  • robokot  (22.06.18 02:36:02 ~ 02:36:37) 
Hayatta basarili olmanin sirri pustluk.cok ciddiyim.


  • astrid  (22.06.18 01:55:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.