[]

İran ve Rusya

Bunlar sevgili mi? Yoksa sadece arkadaşız mi diyorlar? İlişkileri yeni mi başladı yoksa senelerdir samimiler mi? Türkiye'den daha çok seviyor di mi İran Rusya'yı? Yanılmıyorsam yakın zamanda karşılıklı olarak okullarda dil eğitimi verilmesi kararını almışlar. Önce dil dile deymeli demişlerdir belki?
İran'ın Rusya kadar sevdiği hangi ülkeler var? Onlarla arası nasıl? Metres ilişkisi mi, süt kardeşliği mi, yüzük kardeşliği mi?

Ciddiyetsiz soruma ciddi cevap verecekler için teşekkür. :)

 
iran islam devrimine kadar iran, abd ile sovyetler birliğine göre daha yakın ilişkileri olan bir ülkeydi.


  • biravekahve  (21.06.18 01:05:06 ~ 01:05:12) 
Anti-Amerikancılık temelinde vücut bulan bir yakınlaşmadır. İran ile Rusya tarihte birçok kez savaşmıştır. 2. Dünya Savaşında İran, Sovyetlerce işgal edilmiştir. 1979 devrimi ertesinde tepeye çıkan Amerikan düşmanlığı İran'ı Rusya ile yakınlaşmaya itmiştir.


  • ovungec zeus  (21.06.18 01:32:03) 
nato'da yer almayan ülkeler genelde safları sıklaştırırlar. nato da nato'da olmayan ülkelerin çevresini sarmaya çalışır. abd başı çeker.

Ayrıca bakınız: Bağlantısızlar hareketi
  • andy kaufman 2  (21.06.18 01:33:59) 
iran ile rusya resmen friends with benefits. uzun vadeli ilişkileri çok sorunlu, ama ihityaçları ortak. ortamlarda görüştükçe birbirlerinin işini görüyorlar. birbirlerine "ne zaman istersen ara, bişey lazım olursa koşar gelirim" diyorlar, ama ikisi de tekrar lazım olana kadar aramıyor. görüşünce araları iyi, ama sürekli bir ilişkileri de yok.


  • babilbaligi  (21.06.18 04:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.