[]

Evcil hayvan sahibi olmak isteyip, henüz bunu gerçekleştir(e)memiş olanlar

Sebebi nedir?




 
köpeğim olmasını çok istiyorum ama şimdiye kadar olmadı çünkü evimiz buna müsait değil. bahçeli evimiz olduğunda sokaktaki köpeklerden sahiplenmeyi düşünüyorum da o da bir sorumluluk sonuçta, bakabilir miyim, aksatmadan ilgilenebilir miyim diye de korkuyorum.


  • curukturpkokusu  (21.06.18 01:03:38) 
Köpeğim olsun isterim ama bir canlıya o ölene kadar bakmak onun ihtiyaçlarıyla ilgilenmek ve onun getirdiği sorumluluk gözümü korkutuyor. Sonuçta hiç büyümeyen bebek gibi. Ayrıca evde köpek sahibi olmak bana pek mantıklı gelmiyor. Bahçeli bir evim olsa ve yalnız yaşıyor olsam sahip olmak isteyebilirdim.


  • Amaranta ursula  (21.06.18 01:08:17) 
ogrenci ve sorumsuzum. ev arkadaslarimi ikna ettim diyelim, bazen sehir ve hatta ulke disina ciktigim oluyor, surekli yanimda gezdiremem hayvani. onun disinda maddi yonu de var. gerci kedi beslemek cok pahali bir ugras olmasa gerek ama yine de zaten kisitli butcem varken niye ona harcayayim diyorum ister istemez. en basta belirttigim sorumsuzluk sanirim en kotusu - hayvan benim yanimdansa sokakta olmayi tercih eder muhtemelen. surekli ilgilenmek lazim, ben kendime bakamiyorum daha onu nasil dusuneyim.

son olarak duygusal biriyim, kedim oldu diye depresyona girmek, yok yere baska bir canliyla duygusal bag kurmak istemiyorum.

belki is guc sahibi olup "yerlesik hayat"a gectigimde bir mucize olur da kendime bakma kismini halledebilirsem kedi sahiplenebilirim, o keratalari seviyorum cok. kaplumbaga da olur. imkanim olsa penguen, ayi ve koala sahiplenirdim. penguen neyse de diger ikisiyle deli gibi uyurduk sabah aksam ooh.

ha bir de sempanze cok iyi olurdu. cok tatlilar yav. ama iste kendim yasayamazken baska bir canlinin sorumlulugunu almak istemiyorum, ona yazik.
  • der meister  (21.06.18 01:28:32) 
Gecici olarak, sahiplenilmesi icin beklenen bir kopege ev sahipligi yaptik. Ama kalici olarak, bizim 55m2lik evimize, basvurdugumuz hayvan barinaklari kopek vermek istemediler. Bir tanesi olumlu bakti, onda da bize uyacak bir kopek bulamadik, zaten ev hayatina kolay uyum saglayabilecekler icin hemen bekleme listeleri yapiliyor.

Evimizin iki tarafi da kocaman parklar -kopeklerin baglanmadan dolasilmasina izin verilen cinsten- olmasina ragmen, ev kucuk oldugu icin sicak bakmadilar, istedigimiz kopekler genc ve cok hareketli kopeklerdi. Belki de dogru yapiyorlar boyle secici olmakla, bilemiyorum.

Su an sadece bahcesi olan evleri listemize aldik, ozellikle de kopek icin.

Sorumluluktur, bakimidir, hareket ozgurlugu saglama ve zaman ayirmadir vs... Bu konularda sorun cekecegimi sanmiyorum. Benim ilgilenemeyecegim zamanlarda, kisa tatillerde kopegi birakacagim guvenilir insanlar da var.
  • buf-e kür  (21.06.18 02:09:07 ~ 02:10:53) 
ev daire, biz bütün gün dışarıdayız. hayvan bütün gün tek başına evde sıkıntıdan patlarsa korkusu.

maksadımız eziyet değil, bu yüzden dışarıdaki hayvanları besliyoruz.
  • babilbaligi  (21.06.18 04:33:40) 
Kopek cok isterim ama hayatimi kopege endeksleyemem. Kopek sahibi arkadaslarimin cektigi zorluklari goruyorum genelde, her yere kopek var diye gidememek, uzun sure birakamamak vs.

O yuzden olmaz su anda.
  • kuehles blondes  (21.06.18 07:44:53) 
apartman dairesinde yaşıyorum, tüm gün işteyim hayvana eziyet olur diye sahiplenmiyorum. 5 yaşımdan beri köpeğim olsun istiyorum ama.


  • alaimisema  (21.06.18 10:33:55) 
Evim küçük, 6. Katta. Hayvana eziyet olur.


  • Giovanni Pipitto  (21.06.18 11:33:03) 
mezun olmadim daha. olunca arkadas olarak kendime kedi alacagim. cok seviyorum kedileri. raat hayvanlar. beni takmayacak olmasi beni ayrica onlara bagliyor.


  • tomcruise  (21.06.18 11:44:48) 
Hayvan seviyorum ama uğraşamam. Hayvan büyük sorumluluk. Bir de ben çok gezen, neredeyse yerleşik hayatı olmayan bir insanım. Hayvan benim elimi ayağımı bağlar, her seferinde o nolacak diye düşünemem. Olsa çok mutlu olurdum ama olmayınca daha rahat, daha tasasızım.


  • i m cool with that  (21.06.18 11:55:28 ~ 11:55:57) 
Anne.


  • stavro  (21.06.18 11:57:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.