[]

Gün paramı vermeyen eleman

ben gün kelimesine bile sinir olan biriyken 10 ay önce arkadaşın ısrarıyla 10 kişilik güne girdim. son gelen olduğumdan beni direkt sona yazdılar. whatsapp tan her ayın 15'inde iğrenç esprilerle birbirlerine para yolladılar. ben son olduğumdan benim sıramda parayı gönderen gruptan çıktı. yalnız adamlardan biri mesajı görmesine rağmen (herkes sırası geldiğinde hesap no yolluyor) 500 lirasını yollamadı. halbuki ben ipneye zamanında 100 euro şeklinde takdim etmiştim. şimdi izne çıktı ve geri de dönmeyecek büyük ihtimalle.

adama abi diyorum. bayramda tebrik mesajı yolladım "sağ ol kardeş." diye mesaj atmış.

ne yapayım? soğuk su mu içeyim 500 liranın üstüne?

sakın güne girmeyin amk.

 
İste. İsteyemem dersen gündeki diğer arkadaşa söylersin vermedi diye. Rica edersin hatırlatır mısın ayıp olmasın ben söylemeyeyim diye...


  • stiletto heel  (20.06.18 21:27:17) 
ipne büyük ihtimalle maddi zorluktadır. vermeyeceğini sanmam. ama ipnelik katsayısının yüksek olduğunu düşünüyorsanız, iyi tanıyorsanız arayın açıkça söyleyin. ne bilim ihtiyacım var diyin. veremem derse savcılığa gidiyorum diyin. ama çözüleceğini tahmin ediyorum.


  • iddaaci  (20.06.18 21:51:18) 
İste ve ısrar et. Face deki bazı alış veriş gruplarında borcunu ödemeyenleri ifşa ediyorlar. Yola gelip borcunu ödeyen de oluyor böylece. Aslında bankaların yaptığını yakın çevremizdekiler ve hatta esnafta yapmalı. Borcunu zamanında ödemeyenler hakkında ortak bilgi havuzu oluşturulmalı. Borcunu ödemeyen bu kara listeye girmeli. Borç ödenene kadar ismi orada bulunmalı. 5 yıl boyunca uslu akıllı bir vatandaş olursa borç arşiv kaydı da silinmeli.


  • 1adam  (20.06.18 21:53:59) 
Ya ne işin var hacım gün dediğin her ay kenara 500 tl atmak. Ne diye milletle iban atışıp yüz göz oluyosun.


  • lata  (20.06.18 23:38:26) 
@lata: çok pişmanım. hele ki bu mallardan biri fetöcü falan çıkarsa sıçtık diye düşünüyorum.


  • ya ben lan neyse  (21.06.18 00:46:19) 
vermedi piç. sırf hobisine ev yaptırıyor şimdi köyüne.


  • ya ben lan neyse  (11.09.18 23:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.