[]

Intermittent Fasting ve Meyve Tüketimi

1 haftadır bunu 16-8 ve çoğunlukla 18-6 şeklinde uyguluyorum ve ilginç bir şekilde aşağı yukarı iki öğünde toplam 1200 kadar kalori alsam da beni hiç zorlamıyor. Sabahları bir şey yemiyorum, öğle yemeğimi yemem saat 2'yi buluyor. Akşam yemeğini de 8'i geçmeden yiyorum. Ağırlıklı olarak yağ ve protein içerikli besleniyorum ama yine de köfte, peynir vs. derken karbonhidrat tüketimim 45 grama varıyor, sizce bu rakam fazla mıdır? Glisemik indeksi yüksek hiçbir karbonhidratı tüketmiyorum ama yediklerimin içeriğindeki karbonhidrat birike birike bu rakam çıkıyor bir şekilde.

İkinci olarak yabancıların videolarına baktığım kadarıyla kesinlikle meyve yemeyin diyorlar. İçerisindeki fruktoz karaciğerde yağlanmaya yol açar diyorlar. Peki günde 1 şeftali yemenin intermittent fasting'e ve yağ yakımına ne gibi bir zararı olabilir? İki gündür birer tane meyve yiyorum ama videolar aklımı karıştırdı. Sonuçta diyete uygun olacak diye de vitamin deposu meyve tüketimini sıfıra indirmek ileride ne gibi sağlık sorunlarına yol açabilir diye de korkmuyor değilim.


 
IF bir diyet değil, şunu ye bunu yeme demez; şu saatler arasında ye şu saatler arasında yeme der. Meyvedeki karbonhidrat evet enerji kaynağı olarak kullanılmaz, büyük bir kısmı karaciğerde yağ olur, belki %1'lik bir kısmı bazı reaksiyonlar sonucunda glikoza çevrilir ama bu kayda değer miktarda olmaz, bununla birlikte 1 tane şeftalinin oluşturacağı yağ miktarının da kayda değer olmaz. O nedenle yemek istiyorsan yersin, bir sorun olmaz. Fakat senin asıl sıkıntın 1200 kalori almak, bu sürdürülebilir bir kalori alımı olmadığı gibi uzun vadede pozitif sonuç almanı da engeller.


  • angelus  (20.06.18 20:55:56) 
Göbeğim yağlı ve yağ yakmak için kalori açığı bırakıyorum. Eğer amaç kilo vermek ise günde ne kadar kalori almalıyım? Mesela spor yaptığım günlerde iki öğünde kalori ne kadar olmalı ki hem sağlıklı olsun hem de haftada ortalama 1 kilo vereyim?


  • kuzuri  (20.06.18 21:02:32) 
Kalori açığı bırakmak böyle bir şey değil. Kalori açığı bırakmak için en tepe noktadan kalori alırsın, hangi kaloride yağ yaktığını buşursun sonra aydan aya tekrar kalori açığı oluşturmak için kalori düşürürsün. Misal bir erkek ortalama 2200-2300 kaloride yağ yakımına başlar, yağ yakımı durdukça 200-250 kalori açık verir öyle öyle diyetini sürdürür, sen kafadan 1200 kaloriden başlamışsın, yağ yakımın dursa 1000 kalori mi almaya başlayacaksın? İnternette ne kadar kalori alman gerektiğini bulan kalori cetvelleri var, oradan ihtiyacın olan kalori miktarını bulup ona göre bir program oluşturabilirsin.


  • angelus  (20.06.18 21:15:23) 
Ketojenik yapıyor gibisin 45 gr erkekler için uygun diye biliyorum.
Ben hem if hem keto yapıyorum.
Şeftali yediğim günü ona göre ayarlıyorum. Ben senden daha az karb. Alıyorum ve kadınım.
1200 erkek için az değil mi bir de
  • fasulyek  (20.06.18 22:15:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.