[]

Tavada biftek olmaz mi?

Suyunu salmasina izin vermeden pisiremiyorum bir turlu. Ya hic pismiyor ya da suyunu saliyor.
Tavada olmuyor mu bu is, bosuna kasayayim mi? Bir de tavanin kapagini kapatmak mi gerekir piserken?

Edit: muhurleme yapiyorum, sonrasi sikinti.

 
tava iyice kızsın, tabanı tamamen kaplayacak kadar yağ olsun, eti oda sıcaklığına getir, tuzunu biberini dök, kalınlığına göre değişir ama ortalama bir parçaysa 5'er dakika her iki yüzünü de çevir. bu şekilde iyice mühürlemiş olursan fırında da devam edersin, suyunu salmaz güzel pişer.

eti yağ ve tuz-biber ile pişirmeden çok önce haşır neşir etmek içindeki suyu kurutuyor, o yüzden pişirmeye yakın yap aromalandırma işini.
  • Bruce  (20.06.18 17:37:57 ~ 17:49:02) 
ben pişiriyorum ama dilimlerin ince olması gerekiyor aksi halde içi hiç pişmiyor. tavanın kapağını kapatma ama pişirirken.


  • dedim ben sana  (20.06.18 17:41:24) 
Önce kızgın yağa atar atmaz 5-10 saniye iki yüzünü de mühürlemen gerekiyor. İnternette aratırsan mühürlemeyi görebilirsin suyu vs yağa akmasın diye bu şekilde pişirmek gerekiyor. Tavanın kapağını kapatmaya gerek yok biftek kalın değilse.

Gayet güzel oluyor
  • ayin yazari  (20.06.18 17:45:03) 
tavada olur ama çok kızmış olması lazım tavanın. evet yakma ihtimalinde var. medium-rare'i tutturmak zor o sebeple. pişirmeden önce eti yağla böyle hamur yoğurur gibi tuz biber ile birlikte. sonra tavaya da yağ koyup pişir. yağı tavada çok bekletme yoksa o da yanar. zamanlama baya kritik.

sıcaklıklığı ölçmek için sarımsak atabilirsin sarımsakların yanmaması lazım. öyle bir ölçek koyabilirsin kendince.
  • dedim dedim de kime dedim  (20.06.18 17:45:25) 
Hiç uğraşma hacı. Döküm tava zaten 1 kilo etten ucuz öyle leş bi yerdeyiz. Döküm tava al. Kullandığın tava teflon falansa çok ısıtayım deme


  • glamdr1ng  (20.06.18 18:23:48) 
Ertesi gun editi: Bir parca pisirdim onu yerken bir parca daha koymustum pisirmeye, et patladi. Neden oldu anlamadim birden pof! diye patladi et gozumun onunde. Etrafa yag, su da sicradi. Bana bir sey olmadi:)


  • stavro  (21.06.18 09:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.