[]

yurtdışında iş bulanlar süreç gerçekten uzun mu?

herkese merhabalar
şubat ayından beri almanyadaki bir firma ile görüşme yapıyorum. linkedin üzerinden ulaştılar, mayıs ayında görüşmeye gittim. linkedinden ulaşan bir headhunter süreci yürütüyor, şirketin insan kaynaklarından birisi değil ama görüşmede şirket iksı da vardı. görüşme sonunda 2 hafta içinde haber vereceklerini söylediler olumlu olumsuz. 1 ay olunca haber gelmediği için ben headhunter'a yazdım bilgi almaya çalışacağım dedi. hala cevap yok . umudu kesmek mi lazım? bu headhunter neden güncel durum hakkında bilgi vermiyor anlamadım? tatil planı falan yalan oldu haber gelirse diye. avrupada işler böyle mi ?



 
normalde isini iyi yapan sirketler ve head hunterlar surec ile ilgili cok daha iyi bilgilendirme yaparlar. 2 hafta icinde bilgi verecegi deyip vermemek pek normal bir davranis degil. almanyada karar verme surecleri firma buyuklugune gore uzayabiliyor, buyuk firmalarda bu sure daha uzun oluyor, 1 ay cok uzun bir sure. ama her ne sekilde olursa olsun head hunter seni bilgilendirmis olmali, sonucta bu aracilik isinden para kazanacak


  • emrahday  (20.06.18 17:06:33) 
firmadan firmaya degisiyor.
gorusmeye gittigim bir firma "pozisyonu mayista accakmisiz, yanlislikla ekimde acmisiz sorry" diye aradi. oteki gorusmeye gittigim "en gec mart basinda donus yapacagiz" dedi. temmuz olacak, attigim maile ragmen hicbir haber yok. yine ekimde basvurdugum birinden olumlu/olumsuz donus bile olmadi.

ama mayista basvurdugum bir sirket 3 gun sonra donup 1 hafta sonraya gorusmeye cagirdi. gorusmeden 10 gun sonra haber verip assessment center a cagirdi. assesment centerdan sonraki hafta icinde haber verecegiz dediler, bugun yarin ve cuma kaldi.

bu sirketlerin hepsi avusturya'da bu arada. yani belli olmuyor.
  • kuehles blondes  (20.06.18 17:08:35) 
Şirkette uzun süredir çalışan birini referans yazarsan çağırırlar, oturursun, görüşme sonunda ne zaman başlayabilirsiniz derler. Bu işler Almanya'dan Alaska'ya kadar böyle.

Almayacak olan da olumsuz dönüş yapmaz genelde.
  • bos gezenin bos ustasi  (20.06.18 19:02:40) 
1 hafta surdum benim. ptesi basvurdum cuma gorusmeye gittim. 1 hafta sonra da kabul. degisir yani bence


  • mhmtt  (20.06.18 19:05:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.