[]

Seçimler hakkında bir soru

Merhaba uzun bir aradan sonra ben geldim..

Sorum seçimlerle ilgili olacak. Öncelikle cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

İttifaklar, başkanlık sistemi, seçimler ve daha bir sürü..

Sorum özellikle eski akp karşıtı mhp seçmenine. Bildiginiz gibi 7 haziran ve öncesi, özellikle refarandum dönemi mhp tamamen ak parti karşıtı bir politikayla hareket etmekteydi. Hatta hdp'nin baraji geçerse akp ile itifak kuracağını vs. İddia eden açıklamalarda bulunuldu. Ancak şu an söz konusu olan tam tersi. Mhp ak partinin arka bahçesi adeta bir sağ kolu olmuş durumda. Bununla alakalı olarak akp karşıtı mhp seçmeni ne düşünmekte? merak etmekteyim. Biliyorsunuz artık iyi parti gibi bir alternatif de var (merak akşenerin akıbeti emine ülker tarhan gibi olmaz umarim.) Acaba duyurudaki ve çevrenizdeki akp karşıtı mhp'liler ne düşünmekte? Hatta akp karşıtı olmayan mhp'liler de yazabilir. Tamamen kişisel meraktir. Kendi görüşlerinizi de paylaşırsaniz sevinirim.

Not: ben oy kullanmayı düşünmeyen bir suser..

 
mhp seçim altında kalacağını bildiği için ittifaka yanaştı neden mi? çünkü barajı geçen her parti hazineden yardım almakta. bu yardımdan mahrum kalmamak için akpye yanaştılar. kendi seçmenininde kafası karışık, küfrettikleri rtenin yanındalar şimdi.


  • mikahakkinen  (20.06.18 15:24:32) 
AKP karşıtı MHP seçmeni kalmadı. Hepsi İyi Parti'ye geçti zaten.

Hâlâ AKP ve Erdoğan'a karşı olup Bahçeli'ye güvenen, onun bir bildiği vardır diyen MHP'liler var elbette ama sayıları önümüzdeki seçimlerde bir faktör olacak kadar değil bence.

Mecliste parti grubu kurabilmek için minimum 20 milletvekili gerekiyor. 24 Haziran'dan sonra MHP grup bile kuramayabilir.
  • amortisman  (20.06.18 15:27:53) 
mhp'nin yapılmayan kurultayları ve akşener karşısında bahçeli'nin koltuğunu sağlama alması konularında yardım eden erdoğan'a karşı mhp'nin bedel ödemesi durumu.

seçmen safında ise bunu gören ve iyi parti (meral akşener) / ince arasında tercih yapan tanıdıklarım çok. bir o kadar da ille de mhp, 3 hilal, ülkü, bozkurt kafasında tanıdıklarım da var.

benim düşüncem bazısı at gözlüklerini çıkarıp olanı biteni görerek hareket ediyor bazısı da körü körüne taraftarlık yaparak.

Bir de oy kullanmayı düşünmeyen birinin bu konulara kafa yorması pek bir anlamsız. şu oy kullanmayı düşünmüyorum kafasından çıksak mı acaba?
mecbur değilsiniz, sizin görüşünüzü tamamen temsil eden bir aday olmayabilir ama içlerinden biri ya da birkaçı mutlaka bir yönüyle seçmenize ya da seçmemenize sebeptir. bence sandığa gidin.
  • eeb  (20.06.18 15:33:06) 
Iki gunde bir duyuruya oy kullanmayi dusunmuyorum diyen biri geliyor. Hepiniz olmayabilirsiniz ama biraz trolluk ilgi cekme cabasi olarak goruyorum.

Ekleme: Ozel mesajla hakaret etmisim, hatta ozel mesaj atmisim gibi bir sey soylenmis. Oyle bir aliskanligim yok, oyle bir sey yapmadim.
  • Traveller  (20.06.18 15:49:45 ~ 16:30:49) 
Ne güzel görüşünüzü saygı çerçevesinde sorunun altinda dile getirebiliyorsunuz. Tabi ki apolitik biri değilim benim siyasi tercihim de oy kullanmamak. Fikrimi açiklama sebebim de buna istinaden. Ama keşke kimse kimseye özel mesajla bu yüzden hakaret etmese!


  • eylul  (20.06.18 16:12:49) 
oy kullanmayı düşünmeyen biri siyasetle ilgilenmesin ya mümkünse, merak etmesin ittifakları, seçmen davranışlarını falan.


  • contavolta  (20.06.18 16:14:13) 
Sorumun cevabi sayilabilecek bir yanit vermediniz @contavolta. Kusura bakmayin tick atmayacağim.


  • eylul  (20.06.18 16:16:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.