[]

Atsan atılmaz, satsan satılmaz

Merhaba,

8 senelik bir tuğlam, pardon dizüstü bilgisayarım var. Donanımı haliyle çok eski, zamanında okuldaki programları arkadaşlara kıyasla çok iyi açıyordu da artık maalesef pek hızlı değil.

Sony Vaio vpc13z1e
Screen size 16.4"
RAM 8GB of Memory
Processor speed 1.73 GHz
Processor number i7-740QM
Screen Resolution (pixels) 1920 x 1080
Graphics card model number GeForce GT 425M GPU
Graphics card memory 1024MB


250gb ssd takmıştım geçen sene, bi tık hızlandı.
Fanı değiştirdim, yine de pek iyi çalışmıyor.
Batarya ölü, sadece kabloyla çalışıyor.
Kenarlarında kırıklar çatlaklar var.

Sorum, ben bunu napayım? Geçen şu anki bilgisayarımı servise gönderince buna bakındım idarelik. Çalışıyor ama kendine göre. Satsam satılmaz gibi, satılır mı? Kaç para verirler ki buna? Atsam gönül razı değil, çalışıyor iyi kötü. Kötü günler için saklamak da mantıklı değil. Ne yapayım?

Teşekkürler

 
ssd para yapan bişey, onu alıp gerisini eşe dosta hdd tak kullan diyerek hediye edebilirsin.


  • killerbee  (20.06.18 04:48:20) 
Ver bilgisayaraal ihtiyaci olan cocuga. Ssdyi se cikarma , hdd ile verirsen kotuluk yapmis olursun. Hahaha


  • baldur2  (20.06.18 05:12:43) 
xubuntu yükleyin. uzun süre daha idare eder sizi... evde yedek bilgisayar olur, misafir bilgisayarı olur...

mesela bende 1. nesil ipad var ihtiyarladı artık. tuvalete koydum. tuvalet ipadi oldu kendisi, iş görüyor...
  • dilemma of subscribtionability  (20.06.18 07:05:29) 
Aynı makina bende de var. Bence bu makina problemli yani aşırı ısınması gibi bir durumu vardı. Ana kartım bozuldu ve bbulup yaptıramadım. Nakite çevireyim dersen ana kartını alabilirim :)


  • sbryldrm  (20.06.18 10:52:35) 
kisin isinma amacli kullaniyoruz biz :)


  • brkylmz  (20.06.18 13:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.