[]

Dinlerin kibiri ve narsizmi artırması

Olay şu ki, sen başkalarıyla arana ilahi kuvvetten oluşan bir duvar örer ve hareketlerinin 2 namaz kıldığın ya da ne bileyim tantra yaptığın için ilahi kuvvet tarafından onaylandığını düşünürsen narsizmin kibirin tavan yapar mazallah delirirsin... diye düşünüyorum.. Böylece kötü bir şey yaptığında onay alınabilir, hem de en yüksek mertebeden.

Herkesin dini kendine olmakla beraber, akıl hastalarında görülen din temalı delüzyonların çokluğunu da buna bağlıyorum.

verin nobelimi şimdi..

Soru: düşünceme katılıyor musunuz ve eksiği gediği nedir bu tarz bir düşüncenin?

Teşekkür eder saygılarımı sunarım

Kind regards

 
İlahi kuvvetten oluşan duvar örmek.. tantra yaptığı için yüksek mertebeden ilahi onay almak.. din temalı delüzyon..

Bunlar şık cümleler. Delüzyon ne bilmiyorum. Cümleyi anladım ama. Fikrini yaslayabildiğin ilahi bir temel varsa senden kralı yok diyosun. Bu bir tespit ama müthiş değil. Çarpıcı değil. Basit bi fikir biraz süslenmiş. Kibirle olan korelasyonu çok anlayamadım ama sonuç itibariyle korelasyon kelimesini cümle içinde kullanabilme fırsatı buldum. Hatta bütün bu yazıyı sadece korelasyon merkezli yazmış bile olabilir. Sen de şık bikaç kelime etrafında tutmuşsun bence.

3/10 diyorum ben.
  • IncredibleMau  (19.06.18 23:43:19) 
Din, tanımı itibariyle yanında "Benim inandığım, yaptığım doğru, diğerleri yanlış" inanç setiyle ve belki de kibriyle geliyor zaten, "Ben müslümanım ama budist de haklı, onunki de doğru" gibi bir genişlik mümkün değil yani. İnanılan dinin günlük hayata müdahale etme seviyesine ya da kişinin inancını kendince yaşayabilmesine göre de olaylar sapıtabiliyor. Artık narsizm de olur, hamaset de olur, millete musallat olup her şeyi dini hayatın bir yansıması olarak görmek ve rüzgarın sesinden bile çıkarım yapmak olur...


  • salihdt  (19.06.18 23:44:25) 
biz karşısındakine "titremene lüzum yok, ben kral değilim Kureyşli kuru et yiyen bir kadının oğluyum” diyen peygamberden, yunustan, mevlanadan hacı bektaşiden tevazu öğrenemediysek bizim yanlışımızdır. bana sorarsan kibirin padişahını ateistler sergiliyor. islamiyet te kibrin ne kadar kuvvetlice dışlandığı malumun.

senin dediğin kendini mehdi mesih ilan edenlere kayıyor ki her asırda bir elin parmağını geçmez diye tahmin ediyorum.
  • ya ben lan neyse  (20.06.18 00:40:11 ~ 00:45:05) 
şov çağındayız.

"senin camide namaz kılarken çekilmiş bir resmin var mı?" diye soruyor, diyanet'ten tıss yok ama "kıraathane medeniyetimizin en önemli unsurlarından" diye hemen el vermeyi biliyor! bu din değil!

kudsi hadis olan "rahmetimiz gazabımızı geçti" sözünü alıp "bizim rahmetimiz gazabımızı geçti" diye bağırıyor; ne diyanetten ne de dindarlardan, hoca/hacı/şeyh/tarikat/cemaatlerden tıss yok!

aktrollerden de yok! ne twitter'da, ne sözlükte ne de duyuruda...

bu din değil! bu dindarlık değil! bunlar dindar falan değil!..

dediğinin doğru bir tarafı var. ama tek tek kişilerin ya da toplumların yanlışıdır bu, dini bağlamaz.

gayet insani bir durum ama insani olduğu için doğru demek de değil. askerde eline silah alınca kendini komando sanmak, hatta izlediği filmin etkisiyle polat alemdarcılık oynamak vs vs insanlar bunu hep yapıyor.

bir tanıdık akşam eve giderken elma alıyormuş mesela, eşi de "aa tam da bugün canım elma çekiyordu" diyor. bir başka gün ne bileyim karpuz, sonra işte börek vs derken eşi dayanamıyor: "maşallah sen de ne istesen ayağına geliyor" diyor. eşi: "akşama kadar tesbih çekiyoruz, o kadar forsumuz da olsun" diyor.
  • runagain  (20.06.18 09:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.