[]

Apartmanda 1. kat teras'ın üstünü kapatmak

Böyle bir olayı yıllar önce yaptıracaktı babam, demirleri falan kaynattı tek branda vs. kalmıştı lakin üst kattaki komşu demeye utandığım kişi karşı çıktı bi yığın tartışma kavga.. o zamanlar çocuktum tabi ben de bişey diyemedim. şimdi aklıma geldi birden. Bunu yaptırabilir miyiz? Çevre apartmanlarda görüyorum herkes kapatıyor üstünü.. Neymiş adam mahkemeyle uğraştırırmış bilmemneymiş.. Böyle bir yetkisi var mı? Nasıl çözeriz bu durumu? Karşı çıkma sebebi de : apartmanın şekli bozulurmuş, evine hırsız girermiş.




 
www.turkhukuksitesi.com

Burası işe yarar belki...
  • ermanen  (11.09.07 16:31:27) 
yetkisi vardır elbette. orası sizin terasınız olduğu kadar apartmana da aittir. kat mülkiyeti kanunu'na göre apartmandan izin almanız gerekir. bir kişi bile olmaz derse yaptıramazsınız. hiç alakası olmayan arka cephnin en üst katının bile payı vardır orada. izin almadan yaptırırsanız iş mahkemeye falan da kalmaz. ihbar yapılırsa belediye zabıtaları ertesi gün dikilir kapıya.


  • kibritsuyu  (11.09.07 16:38:20) 
yaptırmayı düşündüğünüz şey teras uzerinde strukturel bir yapilanma iceriyorsa (ki anladigim kadariyla iceriyor) belediyeye tadilat projesi vermeniz ve onay almanız gerek. eger yapmazsanız ve belediye gorevlilerince farkedilirse/veya sikayette bulunan olursa mahkemeye kadar gider bu durum.

therkes yaptiriyor olabilir ama kanuna gore binalarin gorunusleri uzerinde izinsiz degisiklik yapamazsiniz.
  • alpinsamuray  (11.09.07 16:39:40) 
ne kadar saçmaymış hakkaten kanunlar. işin ilginç yanı demirler orada duruyor üstünü örtmek kalmıştı sadece.. bir tek üst komsu karıstı iste.. ben ust komsu olsam umrumda olmazdı böyle bi olay.. neyse. teşekkürler arkadaşlar. müstakil ev rulez.

ayrıca ilk linkteki olay yasal değil deniyor biz de evin mutfağını genişlettik balkona dogru ve salondaki balkonu yıktık kafamıza göre takıldık bişey olmadı henüz. buna da şükür o vakit.
  • nihilanth  (11.09.07 17:16:51) 
aslında balkonda demirlerin durmasi da yasal degil, hala ispiyonlanma ihtimaliniz var:)


  • alpinsamuray  (12.09.07 09:01:41) 
ben o yasanın değişitiğini okumuştum bir ara milliyette. eskiden oy birliği lazımdı şimdi ise oy çokluğu yetiyor diye.bir araştırın.


  • darknum  (12.09.07 13:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.