[]

Vegan yahut vejetaryenlere soru

Yatak döşek hastalandığınızda et suyu, haşlama, tavuk suyuna çorba vb. besleyici şifalı yemeklere alternatif tükettiğiniz bir şeyler var mı?

Şu an adamakıllı hasta yatıyorum ve et, et suyu vs. tüketme durumunda değilim.


 
Besleyici ve sifali oldugunu dusunmuyorum hastalikli ve ilacli hayvanlarinin suyunun. Hasta oldugumda taze zencefil ve zerdecal tüketmeye calisiyorum, silah zoruyla ihlamur cayi icmisligim de var.

Bu sicakta mercimek corbasi falan hic olmaz. Normalde ne yersem ona devam ediyorum cogunlukla.

Hasta bedene zaten surekli gida tikistirmamak en iyisi. hafif acligin bagisiklik sistemini yenilemede onemli oldugu, vücudun bunu hasta dustugu vakitlerde akillica yaptigi kanitlandi zaten.
  • buf-e kür  (19.06.18 22:00:36 ~ 22:01:37) 
Tabi ki c vitamini. Limonu bütün olarak ye dilimlere ayırıp.
Sade suyla şehriye çorbası yapıp içine bol maydonoz koy(maydonoz=c vit.) ve üstüne aşırı dozda limon sık, onu da ye. Tüm meyvelerden tüket eline ne geçerse.
Ceviz, fındık ve badem ye.
Geçmiş olsun.
  • megalomaniac  (19.06.18 22:01:54) 
Tel.deyim editleyemedim, domates de olsun şehriye çorbasında.
Şehriye yerine pirinç de kullanabilirsin.

  • megalomaniac  (19.06.18 22:03:15) 
soğan ve sarımsak kavur, salça, soya sosu ekle, içine brokoli, brüksel lahanası, noodle (kalın spagetti veya tagliatelle de olur), maydonoz, bolca acı sos, salça,ve aklına gelen hoşuna gidebilecek suda eriyip gitmeyecek ne sebze varsa koy kaynat. acı, salça, soğan ve sarımsak oldu mu zaten sadece suyunu içsen bile güzel. çorba yemek arası bu karışım seni cayır cayır terletecek, mikropları bezdirecek ve ertesi sabah turp gibi uyanmanı sağlayacak.


  • gretchen  (19.06.18 22:44:55) 
buf-e kür +1
et suyuydu, tavuk suyuna çorbaydı; bunlar eski zamanlarda düzgün beslenemeyen insanlara belki faydalı olabilirlerdi ancak mevcut şartlarda -en organiğini bulsan bile- bir ilaçtan daha etkili değiller. vegan ya da vejetaryen değilim ama bunların alternatifini aramana gerek olmadığını düşünüyorum. uzun soluklu bağışıklık sorunları yaşamıyorsan elle tutulur faydaları olmuyor böyle şeylerin.

  • Bruce  (19.06.18 22:50:15) 
Nane limon cayi iciyorum. Zaten veganliktan once de tavuk sevmezdim, sevmemem bilimsel olarak da kaynaklandi. Zavalli hayvanlara verilen binlerce cesit antibiyotigi sevmiyormusum demek ki.

Onun disinda havuc suyu icerim. Ki mercimek corbasi da oldukca proteinli ve lezzetli bir yemek.

Gecmis olsun.
  • Traveller  (19.06.18 23:02:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.