[]

iş görüşmelerine giderken ne giyiyorsunuz?

makyajınız, saçınız.. kuaföre filan gitmeye gerek var mı?




 
kuaföre gitmeye gerek yok, üstüne başına biraz özen göstermen yeterli bence. moda tanrıları smart casual akımını iş görüşmeleri için yaratmış adeta, ha canım benim.


  • evde liyakat kalmamis  (19.06.18 14:47:39) 
erkek kişisi olarak. sinek kaydı traş. chino pantolon, düz renk gömlek ve blazer ceket tercih ediyorum.

daha önce iş görüşmesine giderken kuaföre giden arkadaşım hiç olmadı.
daha önceki iş görüşmesi tecrübelerimden de hiç öyle kuaför olayına girişen olmadı.
  • kablelvuku  (19.06.18 14:48:45) 
dün bir iş görüşmesini sırf kıyafetim yüzünden kaybettim. günlük etek ve örgü ceketle gitmiştim saçım başım da dağınıktı. çok da güzel bir işti, bilgisayarda kayıt tutacak gelen misafirlere hoşgeldiniz diyecektim. aslında uygundu ev hali kusura bakmayınfilan derdim ama adam beğenmedi işte


  • for day to break  (19.06.18 14:49:03 ~ 14:50:28) 
Kuaföre gitmem ama duş almış en temiz halimle giderim. Beyaz gömlek giyerim. İnce zarif bi aksesuar olur kolye, küpe. İspanyol paça giymem dar paça düz bi pantolon giyerim, desensiz. Ayakkabımı ses çıkaran topuklulardan tercih etmem. Çok az makyaj yaparım(rimel ve ruj, belki minicik allık)


  • megalomaniac  (19.06.18 14:53:28) 
pozisyona ve gorustugun kisinin yargisina gore de degisir. yazilimci arkadasim var, sac sakal birbirine karismis halde kotla gidiyor, aliyor isi. kimi arkadasim var jilet gibi takim cekip gidiyor, yine alamiyor.
kuafore gerek yok, yataktan kalkmis gibi, ev hali gibi gitme yeter. gunluk kiyafet olmaz. ben finansciyim, siyah kumas etek ve beyaz gomlek / bluzla giderim. uzerime de bir hirka veya ceket, hangisi uyarsa. sacimi duzgunce tararim, gozume kalem cekmekten baska makyaj yapmam.

  • orange coffee  (19.06.18 14:58:40 ~ 15:00:16) 
kot pantolon tisort.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (19.06.18 15:00:51) 
megalomaniac +1
fön çekilebilir muntazam kalır seni de zora sokmaz saçın.makyaj hafif yapılmalı, oje naturel renkler..giyim koyu renklerden şaşma kumaş giyilmeli mi sektöre, kuruma, pozisyona göre değişir ama hem içinde rahat olabileceğin hem de şık olabileceğin bir kombin olsun.
iş görüşmesinde formal giyinmek hep bir adım önde olmanı sağlıyor sonuçta hevesi, özeni, isteği temsil ediyor.işi aldıktan sonra smart casual bile giyinmezsin belki. kot tişört çalıştığın yere göre.
  • çılgındünya  (19.06.18 15:01:06) 
Tek parca dizin cok az ustunde biten elbise, siyah ya da lacivert. Omuzlar kapali olacak sekilde. Bu bana cok pratik geliyor. altina da 2-3 cm topuklu sade gorunumlu bir ayakkabi.


  • buf-e kür  (19.06.18 15:08:08) 
Sac bas daginik - kendine bile ozenmiyor, ise mi ozenecek.
Cok kotu olmus. Ben de hic kuafore gitmedim ama hep sacim basim duzgun olmustur.

Ev haliyle de gidilmez, yine ozensizlik. Ben olsam ben de ise almazdim. Hele misafir karsilayacak bir pozisyon icin asla almazdim. Bakimsiz bakimsiz gelecek. Sirketin/mekanin ilk intibasini yaratacak kisiden ozenli olmasini beklerim.

Ben su ana kadar cok hafif makyajla gittim, goz kalemi, rimel ve naturel tonda ruj. Ustume de kumas pantolon ve asiri formal olmayan bluz gibi seyler. En son gorusmeme de dizin hafif ustunde biten, omuzlarin kapali oldugu sade bi elbiseyle gittim. Sacim basim ozenliydi.
  • kuehles blondes  (19.06.18 15:46:24) 
Dizin 2cm üstünde biten siyah veya lacivert elbise, 2-3 cm topuklu ayakkabı, elbiseye uygun ince bir kolye veya küpe. Kuaföre gitmiyorum saçlarımı nasıl rahat edeceksem öyle topluyorum, varla yok arası bir makyaj ve fresh bir koku yeterli.

En büyük tereddütüm elbisenin altına çorap giyip giymeyeceğim oluyor.
  • sacrilegious  (19.06.18 15:54:14) 
Bir erkek olarak iş görüşmesine giderken sakal traşı olmaya, ütülü gömlek ve en azından keten bir pantolon giymeye özen gösteririm. Kısacası o işe başladığımda işe nasıl gideceksem görüşmeye de öyle giderim. Kesinlikle artısı olur.


  • asuturias  (19.06.18 15:57:18) 
Kot tişört çalıştığım işimin iki görüşmesinin birine siyah pantolon ve rengini hatırlamadığım bluz, diğerine de siyah elbiseyle geldim. Minimum makyaj, normalden biraz daha özenli saç. Geçenlerde yine kot tişört çalışılacak bir yere görüşmeye gittim, görüşmeden sonra ofise döneceğim ve görüştüğüm işe çok da hevesli olmadığım için koyu renk tişört ve kotla, makyajsız gittim.

Fakat sizinki gibi giyimin görünüşün önemli olduğu bir iş için kuehles blondes+1
  • kobuzchu kiz  (19.06.18 16:10:42 ~ 16:12:04) 
şimdiye kadar gömlek-kanvas pantolon giydim. makyaj yapmam, kuaföre gitmem. bi traş olurum tabi...


  • babilbaligi  (19.06.18 16:18:05) 
- Gidilen şirketin dress code'u önemli. Eğer mesaiye takım elbise ile gidilen bir şirkete gidiyorsanız siz de aynı şekilde giyinmelisiniz. Onun dışında mesaiye şort ile gidilyor bile olsa smart casual'dan aşağı gidilmemeli bence iş görüşmesine.
- Sakala çok önem vermiyoruz (Bizde serbest olduğu için tabi)
- Makyajı ve özellikle parfümü abartmayın sakın, kuaföre gitmeye gerek yok tabiki.
- Fazla Dekolte'den kaçının
- Çok yüksek olmayan bir topuklu ayakkabı şık olabilir, olmasa da olur.
  • talasas  (19.06.18 16:39:39) 
Özenli olmakta sakınca yok bence.
En iyi takım elbisemi giyer, saçlarımı en uygun şekilde tararım.
Siyah takım elbise beyaz gömlek, tertemiz bir ayakkabı, bunlar içeri girdiğimde herkesi bana bir baktırır. ilk intiba 10 puan.
  • cliquot  (19.06.18 16:54:43) 
kuaför kültürüm pek yok,kendim hallediyorum. onun dışında mavi giymeye dikkat ederim. bunun mantıklı bir nedeni yok. bana temiz ve kurumsal geliyor sadece. totem gibi. ilk görüşme için hep pantolon tercih ediyorum.


  • denef  (19.06.18 16:58:50) 
şanslı donu giymek şart içe bence. hepinizin var şanslı donu di mi?


  • robokot  (19.06.18 17:00:30 ~ 17:00:44) 
Hava sıcak da olsa ceket şart bence. Görüşmeye giderken elimde tutuyorum. Girerken giyiyorum. İçine gömlek ya da utusu yerinde bir bluz. Pantolon mantonun su casusluk siyah pantullari iyi oluyor mesela. Topuklu ayakkabı giyilemiyorsa babet( ben kitten heel tercih ediyorum. Lila rengi, krem ya da siyah ) saçlar temiz olmalı ( ben fon çektirmeyip, dalgalı bırakıyorum). Rimel ve dudak parlatıcı yetiyor. Herhangi bir aksilik karşı yedek ayakkap ve pantul alıyorum yanima. Şimdiden bol şans.


  • Crymeariver  (19.06.18 18:43:17) 
@cliquot, o her zaman oyle donup baktirmiyor. bize oyle gelenlere mesela puahah adama bak hic mi arastirmamis bizi geldigi kiyafete bak deyip guluyoruz.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (20.06.18 16:00:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.