[]

haftasonu yapilacak secimde rte, akp nasil basarisiz oluyor?

VEKILLIK
akp 50nin altinda alsa

BASKANLIK
rte 50nin altinda alsa

basarisizdir diyebilir miyiz?

 
Rte 45 altı ve cumhur ittifakı toplam 42 falan alması ideallik ve gerçekçilik arasindaki en ortak nokta. Yani hem çok iyi bi senaryo hem de gerçek olma ihtimali yok değil.

Akp 49 alirsa başarili sayilir çünkü mhp oylariyla 54e falan çıkarlar, o yuzden 40 civari almalılar hatta 38 falan.

Rte de 50'nin altinda alacagi kesin gibi yani şu durumda, ilk turdan bitmesi çok çok büyük sürpriz olur ama 49la 2. Tura kalmasi da pek işe yaramaz. En azından 46yla falan kalması lazım
  • nundu  (19.06.18 14:09:53) 
meclis'te cogunluk elde edemedikleri surece basarisiz sayilirlar ve meclis'te cogunlugu saglayamayacaklar.

baskanlik seciminde %50+1 alamazsa basarisiz sayilirlar ve %50+1 rte'ye gitmeyecek.

bu durumda, hem meclis'te hem de baskanlik seciminde basarisiz olacak.

bizler de 16 yıllik bu yonetimi gondermis olacagiz.

her beraber, elele daha mutlu, huzurlu, özgür ve cagdas dunyanin parcasi olacak bir ülkeyi insa edecegiz.
  • for the record  (19.06.18 14:48:36) 
Türkiye de yasamamama ragmen gidip oyumu kullandim. Herkes gidip oyunu kullansin! Artik elestiri yapipta secim günü kicini kaldirip oy kullanmaya gitmeyen tiplerden de sIkildim.
Hazir bu konusu acilmisken belirtiyim istedim.

  • VIPCH  (19.06.18 15:55:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.