[]

iPadPro şu an Türkiye'den alınır mı? Daha mı ucuz?

Arkadaşlar Amerika'dan arkadaşıma İpad Pro 12 inc getirtecektim grafik çizimlerim için, ordan daha ucuza geliyor diye.

Şu an 12 inch 256 GB Amerika'daki Apple Store'da, Best Buy'da da aynı, 950 Dolar gözüküyor, doların 4,74 olduğunu görüyorum, Amerika'dan aldığım Pro 4503 tl'ye denk geliyor.

Türkiye'de bazı sitelerde, mesela hepsi burada da 4098'e denk geliyor. Hatta daha ucuza da görüyorum, 3 bin küsürler.

www.hepsiburada.com

Ben alsam mı bu dolar bizim Türkiye'de fiyatlara yansımadan acaba? Ağustos'ta falan alıcaktım ama stres oldum şu anda.

Proyu 2.el almak mantıklı mı bir de?

 
valla zamaninda ipad aldigimda trde daha ucuza geliyodu yine.

neden trden almiyosun ki hem de garantisi vs daha rahat sonucta. hem de daha ucuzmus. bence al.
  • kuehles blondes  (19.06.18 12:43:37) 
Ben hep Amerika'dan daha ucuza geliyor diye düşünmüştüm, şaşkınım.


  • damba  (19.06.18 12:52:49) 
Para o kadar çok değer kaybetti ki böyle oldu işte. Normalde zaten ipad üzerinde çok yüksek vergi olmaması gerekiyor - daha doğrusu gsm olmayan tabletler.
Yani amerika fiyatının üzerine sadece kdv ve trt vergisi ekleniyor olmalı. TL 20%'den fazla değer kaybedince, abd avantajını kaybetti.
Alacaksan al gitsin. bekleyerek daha ucuza getirme şansın yok gibi.
  • atom karincanin torunu  (19.06.18 13:10:09) 
amerika'da 1 yıl sonunda garanti süresi bitiyor. türkiye'de tüketici kanunu gereği 1 yıl apple garantisine (uluslararası garanti) ek 1 yıl da tr içinde geçerli garanti oluyor. bunu ve döviz kurunu düşününce tr'den almak daha avantajlı.


  • ontheroad  (19.06.18 13:27:30 ~ 13:27:59) 
Apple kur güncellemesini çok sık yapmıyor. Burda ucuzken al geç. Kur düzeltmesi gelince ABD yine ucuz kalacak.


  • 507  (19.06.18 13:28:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.