[]

Yabancı Uyruklu Eşim Mavi Kart Vb.

7 yıllık evli olduğum yabancı uyruklu eşime mavi kart alabilir miyim?

3 yıldır Türkiye'de ikamet ediyoruz.

Her 3 yılda bir Göç İdaresi'nden yabancı kimlik kartı ve oturma izni almak istemiyorum.

Türk vatandaşı olma hakkı var ancak vatandaşı olduğu ülke, çifte vatandaşlığa izin vermiyor.

Yol yöntem gösterin lütfen. 1 ayı kaldı oturma izninin sona ermesine.



MODeratörlerden ricam: Yukarıda kalabilir mi?

 
Galiba mavi kart zaten bu yüzden olan bir şey. Yani çifte vatandaşlık vermeyen ülkeler için var. Prosedürü bilmiyorum ama veriliyor olması lazim.


  • westblack  (19.06.18 12:17:51) 
Mavi kart turk uyruklulara verilen bir sey ama?

Mesela turk asilli biri avusturya vatandasi olursa, avusturya cifte vatandasliga izin vermedigi icin TRde rahat yasamak adina mavi kart alabilir. Ex-vatandas karti gibi bisey yani. Ama esiniz hali hazirda yabanci uyrukluymus.
3 yildir trde ikamet ediyormussunuz, alti ustu ikinci alisiniz olacak. Bence cok da buyuk bir problem degil.
  • kuehles blondes  (19.06.18 12:22:52) 
@argent dawn

turkiyenin verdigi ex-vatandas kartinin adi da mavi kart.
  • kuehles blondes  (19.06.18 12:40:58) 
normalde kaç yıl içinde türk vatandaşı olabiliyor?


  • gameofannen  (19.06.18 12:53:08) 
Süresiz oturum alması lazım artık.


  • bos gezenin bos ustasi  (19.06.18 12:56:58) 
suresiz oturum +1 normali budur. mavi kart turk vatandisligindan cikmak zorunda olanlar icin, suresiz oturum gibi. farkini bilmiyorum tabi.


  • eksimtrak  (19.06.18 14:25:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.