[]

neden macbook?

arkadaşlar sabah bir laptop tavsiyesi istemiştim üç cevap geldi ve üçü de macbook almamı önermişti. bir teknoloji mağazasında bu durumu söylediğimde mağaza görevlisi arkadaki elmaya olduğundan daha fazla kıymet addedildiğini söyleyip başka marka önerdi. neden macbook diğer laptoplara göre üstün? çok teşekkürler.

sabahki duyuru burada eksiduyu.ru


 
windows kullanmıyor? bundan daha iyi ne olabilir ki?

3 senedir mbp kullanıyorum 1 keremi bir program takılmaz, bir bilgisayar takılmaz, kendi kendine reset atmaz?

sizin o indirdiğiniz oyunlar windowsta 25 30 gb iken, mac versiyonu 4.5 5 gb. diğer uygulamalar da öyle.
  • killerbee  (18.06.18 23:35:54 ~ 23:37:36) 
uzun yillar gitsin demissin ve genel kullanim icin soruyorsun, kasasi da saglam olsun demissin, macbook bu kistaslara uyuyor.
batarya performansi da digerlerine gore daha iyi gidecektir kesinlikle.
lenovo thinkpad'in de hep adini duruyoruz ama hic deneyimleme imkanim olmadi.
  • jedilance  (18.06.18 23:38:22) 
3000 liraya kadar f/p en iyi MacBook Air. Geçen ay bir sürü laptopa baktım. SSD yok. Ekran çöp. Düzgün şeyler 5000 liradan başlıyor. MacBook'ta en azından MacOS kullanır. Şarjı uzun süre dayanır filan.

Bütçeni arttırsan Dell XPS derler, Lenovo Thinkpad derler. 9-10 bin liram olsa MacBook Pro mu Dell XPS mi diye düşünürüm ama 3000 liraya düşünecek çok bir şey yok.
  • Lim5  (18.06.18 23:51:34) 
windows birazcik daha hantal ama ssd ile kullanilirsa ve arka planda calisan uygulamalara dikkat edilirse inanilmaz bir fark yok. macbook'ta dahili ekran kartli modelin fiyatina baska bir marka harici ekran kartli alabilirsin.

isletim sistemi olarak ben linux-windows dual boot kullaniyorum windows-only programlarda windows geri kalan her sey icin linux. bu sekilde macOS'tan daha iyi benim icin.

f/p derdi yoksa direk macbook alinabilir
  • toua tokuchi  (18.06.18 23:53:36 ~ 23:56:30) 
MacBook Air'e 2015'de gectim, zamaninin cok otesindeydi. hergun 3-4 saat kullaniliyor alet henuz bir sikinti yok, kesinlikle pcyi aramiyorum.

virus falan derdi yok, 4 seneye geliyor daha gecen gun format attim, yarim saatte macos'u indirdi yukledi. fan sesi yok, isinma yok. problemsiz. tavsiye ederim.

bir de ikinci el piyasasi canli. $1000 civarina almistim, simdi satisa cikartsam $500-$600'a gider rahat.
  • cooperr  (18.06.18 23:54:02) 
Ses yok, ısı yok, şarji iyi, yazilim ve yeni yazilim derdi yok (isletim sisteminin üst sürümünü indirip kullanmaya bedava devam ediyorsun), saglam, eger ogrenirsen kisayollariyla hayatini cok fazla kolaylastiriyor, afyonun varsa entegrasyon full+full, virus derdi yok, takilma yok.

Elma deyip gecmemek lazim...
  • her giriste sifresini unutan adam  (18.06.18 23:55:06) 
sabah ki duyuruya da cevap vermiştim. buna da cevap vereyim. mba işletim sistemi sayesinde kararlıdır. piyasadaki pek çok rakiplerine göre de uzun ömürlüdür. ~20 senedir bilgisayar desteği veriyorum. iş yükü az olan her kullanıcıya son yıllarda hep bu cihazı önerdim. memnuniyet %100'e yakın. güncelleme vs. işlemleri de oldukça kolay. fark sadece "arkadaki elma" diyen arkadaş önce bir kaç farklı marka bilgisayarı söksün taksın ondan sonra akıl versin. bu satıcıların kulaktan dolma bilgiler ile artiz tavırlarına ayrıca hayranım..


  • helenart  (19.06.18 01:29:02) 
Çay doldurmaya gittiğinde kendi kendine başlayıp 1 saat süren lüzumsuz durumlarla karşılaşmamak için olabilir


  • owaki  (19.06.18 01:47:10) 
macbook ve imac kullanıcısıyım;

aslında bunun benim için çok net bir ayrımı var.
aynı özelliklerde iki laptop bakıyorsunuz. macbook'un öne çıkan en net özelliği arayüzü(işletim sistemi). olağanüstü fark var kullanım rahatlığı olarak. bir diğeri ise sessizlik. bu özellikler sizin için aradaki fiyat farkına değiyor mu o önemli.

mesela ben bir sonraki laptopumu yine macbook alırım çünkü hep dizimde, dizi izliyorum, internette geziyorum, mailleşmelerimi hallediyorum. ama masaüstü bilgisayarımı windows kullanırım. çünkü masaüstünde sadece iş yapıyorum. arayüzle fazla işim yok. üstüne bir de oyun oynarım.

edit: macbook için bir de şarj avantajı var.
  • brakgn  (19.06.18 03:40:52 ~ 03:42:28) 
Macbook Pro, kullandığı işletim sisteminin (Macos) donanımı sömürmemesi nedeni ile, kullanılan parçaların ve yerleşiminin gerçekten performansa uyum sağlaması ile, pil ömrünün uzunluğu ile, retina ekranı ile, şimdi touch bar özelliği ile her zaman üst gelir. Macbook Pro alıp Windows kuracaksanız dediklerimi unutun neredeyse :)

Macbook pro çok çok zor durumlarda kasar, ama pek kitlendiğini söyleyemem, mavi ekran verme durumu yoktur. Windows yüklü diğer makinalarda bu problemleri en az 10 kat daha fazla yaşarsınız, tüm teknik özellikleri aynı olduğunu dahi düşünseniz.

Evet fiyatlı bir cihaz ama kesinlikle hak ediyor. Son 8 yıldır Macbook Pro kullanıyorum, öncesinde windows kullanıyordum. Boşuna cebelleşmişim o Windows makinalarla ;)

Bu arada kasma, kitlenme olayları Adobe programlarını kullandığım için standart üstü çalışma yüklerinde test edilmiştir.
  • sbryldrm  (19.06.18 10:40:35) 
6 aydır kullanıyorum, izlenimlerim şunlar;

1- macbook şarj konusunda rakipsiz. bütün gün şarjda çalışabiliyorum, 6-7 saat aktif çalışmaya dayanıyor.
2- kendi işletim sistemi windows'a göre çok başarılı, özellikle iPhone, Apple TV, iPad falan varsa aralarındaki uyum muazzam.
3- kendi programları ofisten daha iyi ve ücretsiz (pages, keynote, vb.) ofis programlarından aradığım bir tek outlook.
4- çok daha kullanışlı, klavyesi daha güzel, trackpad'i muazzam. yazıcı tanıtmak bile kolay.
5- ucuz. muadili ultrabooklara göre epey daha ucuz.
6- ikinci eli değerli, parçası bol, şarj aleti standart (unutunca lazım olursa illa ki bulunuyor), kılıf kapak bile bulunuyor.

bana kalırsa dezavantajı kablosu. yani arkadaş ben bilgisayarı projeksiyona bağlamak için ara kablo taşımak zorunda mıyım? ama eşdeğer işi yapacak bilgisayardan 2-3 bin lira ucuz olunca, taşıyorum tabi.
  • babilbaligi  (19.06.18 11:21:52) 
Valla bi şirkette 6 ay Mac kullandım, mousepad'in mükemmel olması dışında bi numarası yok. Paso takılıyodu. 1 sene önce SSD'li Windows işletim sistemli bilgisayar aldım, daha tık demedi maşallah.


  • noluyo yaa  (19.06.18 12:13:13) 
sen al windows laptop guzellerinden

mac - ek para
her programı bulamazsın

yani 500 liralık hometech laptopla mac i karsilastirirsan tabi ki ustunluk var
ama aynı performansı %30 dusuk fiyata standart laptoplarda alırsın

ve virüs mirus yok kardesim aynı anda belki de 20 tane makineyi takip ediyorum ve aktif kullaniliyor
adblock plus - usb koruması - windows defender ile virus mirus yok

alma macbook falan uzulursun
para varsa al bi lenovo x1
ak
  • kingcyrax  (19.06.18 14:46:28) 
sessiz çalışması haricinde hiçbir olayı yok. bir de mağazadaki arkadaşın dediği gibi elma var arkasında.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (19.06.18 14:51:31) 
2009 mid 13" macbookpro kullanıcısıydım. benim işimi görüyordu(basit şeyler html editör, fm 2015, film-dizi vb.).
2 sene önce falan 4gb ram ile 120gb ssd taktım, annemin pc bozulunca ona verdim. şu an sadece bataryası bitik başka sorunu yok.

  • cemiyetin ünlü siması  (19.06.18 15:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.