[]

Kendi çocuğuna babalık testi yaptırmak

Merhabalar ekşi duyuru sakinleri

Bir arkadaşım yakın zamanda eşinin hamile olduğunu öğrendi. Çok sevinmiş kendisi de ama böyle bir planımız yoktu, her seferinde korunuyorduk dedi bana. İçine bir kurt mu düştü artık bilmiyorum, dedi ben her ihtimale karşı çocuk doğduktan sonra bir babalık testi de yaptıracağım. Yahu dedim kız iyi niyetli falan biri, öyle aldatacak bir tip yok o kızda dedim. Bana cevap olarak e aldatacak kızlarda da öyle bir tip olmuyor zaten, iş yerinde falan birini bulup bi haltlar edebiliyorlar, bizim iş yerinde bile var öyle kızlar dedi. Çok düşük bir ihtimal ama ben yine kendimi sağlama alayım diyor.

Şimdi normal mi arkadaştaki bu düşünce yapısı? Biraz paronayak geldi bana. Ha, maddiyat dışında bir zararı yok tabi, yaptırsın içi daha rahat edecekse de yine de garip geldi bana. Güvenmiyor musun evlendiğin kişiye... Gerçi kimse eşim aldatır diye düşünmüyor evlenirken. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

 
Oha. Arkadaşının 1 kere içine kurt dustuyse test yaptirmadan gitmez o kurt. Üzüldüm allah kimsenin basina boyle bi suphe vermesin


  • lata  (18.06.18 21:43:31) 
en azından ilişkilerinde engel bırakmaz içindeki kurtla. sürekli korunurken çocuğu olması zaten düşük bir ihtimal bu ihtimalden daha büyük bir güvensizliği varsa normal tabii..


  • wonnka  (18.06.18 21:46:22) 
Belli ki adamın eşine güveni yok, bu tarz bir konuda da güvenmiyorsan eğer evli olmak çok saçma geliyor bana. Evlilikleri çok ilerlemez gibi. Şahsen eşim bana güvenmeyip de test isterse, o ilişkiyi devam ettiremem herhalde.


  • tabirimekruh  (18.06.18 21:48:32) 
Üzücü bir durum. Ama eşine olan güveninden önce karakteri ile alakalı bir durum. Bu yüzden arkadaşını yadırgamıyorum. Böyle bir durumda bile güvenmiyorsa demek ki şüpheci bir arkadaş.

Belki vakit ilerledikçe kendi düşüncesini hatalı bulup vazgeçer. Ama inşallah test pozitif çıkar ve biraz kendi kendine mahcup olur. Eşi duymamalı tabi bunu ne olursa olsun. Felaket olur.
  • sen ben arama bosuna  (18.06.18 22:01:17) 
Baba adayı anksiyete hastası sanırım. Güven yoksa o ilişkiden hayır gelmez zaten. Testi yaptırdıktan sonra babası olduğunu öğrenirse, yaşayacağı pişmanlığı hayal etmek istemiyorum.


  • Arthur Dayne  (18.06.18 22:04:43) 
yazık, okuduğuma çok üzüldüm.
eğer tes sonucunda bana kendisi çıkarsa ne yapacak? namusuna dil uzattığı bir kadının kendisini affetmesini mi bekleyecek?
bu ayıpla her gün yüzüne nasıl bakacak eşinin?
evliliği cocuk oyuncağı görüp kurmuş olduğu aile birliğine nasıl zarar verdiğini bile göremeyecek kadar cahil bir adam olarak çocuğuna aile, etik, ahlak, namus, dürüstlük,onur erdem... gibi kavramları nasıl öğretecek? belli ki birine bile haiz degil kendisi.
en başta bana kendisi çıkarsa insanların arasında onurlu bir adam olarak başını nasıl dik tutacak?

baba kendisi çıkmazsa ayrı rezalet zaten. elaleme nasıl aldatıldığının ispatını mi yapacak??

eşiyle arasında güven ilişkisi tesis etmeden kurulmuş bir ilişki, evliliğe eğrilince sonunda ancak böyle trajikomik bir parodiye dönüşüyor.
ustelik ben gülmedim bile...
  • balik kraker  (18.06.18 22:05:35) 
mobil edit:

babalık testi kişinin kendi kendime yaptıracağı bir test değildir.
ya karsikarşılıklı tarafların rızası olmalı, ya mahkemeden alınan kararla mahkemenin belirlediği kurum tarafından yapılmalı.

anneye acıdım. hamilelikte, eşinden ruhsal ve fiziksel en çok destek görmesi gereken zamanda eşinin aklından geçenlere bakın...

gerçekten içler acısı
  • balik kraker  (18.06.18 22:07:31) 
Kadinin daha onceden cesitli vukuatlari yoksa, genel olarak eşine hep guven problemi yasatan biri degilse adam bariz hasta. test sonucunda cocugun babasi kendisi ciksa bile pismanlik duymayacak kadar hasta hatta. Tamam sorun yok deyip hayatina devam edecek. Sirf korunuyorduk diye babalik testi yaptirmayi normal gormek pek saglikli gelmedi bana.


  • aquarium  (18.06.18 22:08:48) 
kadın hamile kalmayı çok istiyosa balondaki spermi içine boşaltmış olabilir
test yaptırsın ama bu testi yaptırma gereği duyduysa o evlilik zaten bitmiş demektir bence

şüphe öldürür.
  • kuşekağıt34  (18.06.18 22:21:52) 
Şüpheyle yaşanmaz. Gecmis olsun..
adamin yaptigi normal mi, tabi ki degil. Guvenmedigin biriyle evlenmemelisin di mi. Bu fikre ragmen evlenebiliyorsa, teste ragmen de iliskisini surdurebilir demektir. Demek ki boyle insanlar var, fazla rasyonel. Fazla.

  • her giriste sifresini unutan adam  (18.06.18 22:29:03) 
Üzüldüm kadına. Paranoyak resmen.


  • damla sakızlı dondurma  (18.06.18 22:30:46) 
mahkeme kararı falan çok saçma, parasını verdikçe her yerde yaptırabilir. ama benim başıma öyle bir şey gelse, çocuğum olsa ve babası babalık testi yaptırsa, haberim olursa babasından ayrılırdım.


  • xvyz  (18.06.18 22:34:48) 
arthur schopenhauer bir kadının yılda sadece bir kez hamile kalabileceğini erkeklerin ise isterlerse 100 çocuk sahibi olabileceğini söylüyor.
ama erkek bu çocukların yüzde yüz kendisinden olduğuna dair bir kesinlik göremez. eğer aklına bir şüphe düştüyse yaptırsın, rahatlasın ya da çıkacak sonuca göre davransın.

  • maskeli balonun maskesizi  (18.06.18 22:42:18) 
Nefes alan hic kimse %100 guvenilir degildir.


  • stavro  (18.06.18 23:10:00) 
Arkadasin sevimsiz mendeburun teki.umarim cocuk baskasindandir.hakediyor.


  • duptıs  (18.06.18 23:15:21) 
anlattigin evlilik fazla uzun surmez, cocuga yazik.


  • cooperr  (18.06.18 23:17:47) 
ben eşime çok güveniyorum diyenlerin arasında başkasının çocuğuna babalık eden bir çok insan var. biraz gerçekçi olmak lazım. annenin bile dna testi yaptırması lazım. bu ülkeden hastanede karıştırılan bir sürü bebek hikayesi var.


  • latsc  (18.06.18 23:18:59) 
Kimse %100 guvenilir degil yorumuna katiliyorum.ama zaten boyle bi suphe varsa babalik testi yaptirmak sacma diye dusunuyorum,o cocuga yazik olmayacak mi testin sonucu onemli degil cunku.adamdan olsa o adam utanc duyacak,kadinin gururu kirilacak ve evliligi bitirecek,eger baska birindense cok daha kotu sonuclari olacak.en mantiklisi adamin kurtaj secenegini sunmasi.sonucta boyle bi planlari yokmus.karsi tarafta sicak bakabilir bu secenege.ama yine de ne kadar devam edilebilir bi evlilik oldugu tartisilir.


  • astrid  (18.06.18 23:29:17) 
Adamın bu düşüncesi neden problemli görülmüş anlamadım. Kimler kimler birbirini aldatıyor şu hayatta, tüm evlilikler toz pembeymiş gibi... Korunuyorlarsa tabii ki içine kurt düşecek. Yani bundan 10 sene sonra çocuğun kendisinden olmadığını öğrense daha mı iyi? Bence dna testine de gerek yok, böyle bi şüphesi varsa karısını biraz yakın markaja alıp olayın aslını öğrenebilir.


  • sacrilegious  (18.06.18 23:32:19) 
Sacma. Kadin hamile kalmaya calismazken, boyle bir plani yokken esiyle korunacak ama aldatirken korunmayacak? Boyle bir salakligi yapmaz hic kimse, hele de esi kendine guvenmeyen histerik bir tip ise.


  • buf-e kür  (18.06.18 23:37:01) 
Normal rutin bi ilişkide adamın aklından böyle şeyler geçmez, geçmemelidir. Eğer bu şüphe geldiyse emin olun buna zemin hazırlayacak bişeyler yaşanmıştır(sadece işyerindeki kızları görmek değil, direkt kendi eşiyle ilgili sıkıntılar yaşamıştır)
Testi karısına söylemeden yaptırabilse keşke ama mümkün değil sanırım. Yukarıda söyledikleri gibi, çocuk kendisininse eşini bi daha onarılmayacak şekilde kırmış olacak, kendisinin değilse yuvası tamamen bozulmuş ve bir çocuk sahipsiz büyümüş olacak.

  • megalomaniac  (18.06.18 23:44:25) 
@xyz

mahkeme kararı saçma değil. uygulamadır.

vücuda ait her türlü kan, sıvı, doku ornegi (parmak izi dahil) mahremdir ve başkaları tarafından edinilemez, izni olmadıkça tahlil edilemez, her hangi bir şekilde kullanılamaz.

buna rutin kan ve idrar örnekleri de dahildir. her test öncesi sizden imza almıyor olmaları bürokrasinin buna imkan vermemesinden kaynaklanır.

poliste parmak izi verirken, hastanede damar izi okuturken, retina yaratırken bile yazılı izniniz alınır.

babalık testi için baba anne ve çocuktan örnek alınmalıdır. bu yüzden bu örnekler ya rıza sonucu verilmeli ya da taraflardan biri çekimser kalıyorsa ve olayın hukuki bir boyutu varsa mahkeme kararı ile verdirilmelidir.

yoldan geçerken kim bunun babası diye "parayı bastirip" test yaptiramazsiniz.
en başta laboratuvarlar gayri yasal yolla edinilmiş numuneleri
çalışmayı kabul etmezler. yasaktır.
  • balik kraker  (19.06.18 00:55:14) 
Abi bir çocuk kimden olduğu yüzde yüz kesin değil diye kürtaj seçeneği nedir? Bunu bile demişler yukarda dudaklarım uçuklayarak okudum.

Burda iki ihtimal var ve bukadar az bilgi ile ve kişileri de tanımadan yorum yapmak çok anlamsız.

Bir abi senin arkadaş gerçekten pinpirik kafasına takan acayip bir tip. Misal bizim dayımın oğlu var eşi hayatta aldatmaz. Bazı kişiler için bunu demek de çok zor değil. Bir de yeni evli tiplerin ben aldatmaya daha az meyilli olduğunu düşünüyorum. Evlilik şöyle 5 yıl fln yol almalı biraz. Tabi bu hepsi için söylenemez.

İki adamın eşinde sıkıntı var. Adam bunu birşekilde öyle böyle hissetmiş. Belki sana bile bunu direk söyleyemiyor. Birşey çıkmazsa adı çıksın istemiyor. Ya da başka birşey. Ama hissetmiş.

Diğer konu da ben anne rızası fln bilmiyorum da bu işi el altında yapan özel laboratuarlar da vardır eminim ki. Ama eşinin haberi olursa ben eşi olsam hayat noyu affetmezdim. Çocuğu da nah gösterirdim.
  • mobydick  (19.06.18 00:56:56) 
Adamda sıkıntı var. Ama benim bildiğim babalık testi öyle kan testi gibi kolayca yapılabilecek bir test değil ve illa ki kadının haberi olacak. Ben bana böyle bir şeyi yakıştıran adamla beraber olmazdım. Evet kimse %100 güvenli değil ama kimse de bariz bir olay yoksa böyle bir suçlamayı hak etmiyor. Ağzımı doldura doldura YUHHH çekmek istiyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (19.06.18 14:59:23) 
içine kurt düştüyse yaptırsın ne varki bunda diyecektim ama benim kocam istese yok ya çok zoruma gider. düşünsene adam bana güvenmiyor, karnımdaki çocuk ondan mı şüpheye düşüyor, kendisini aldattığımı zannediyor oha, çüşş daha neler. yazıklar olsun. yaptırsın be yaptırsın da görsün.


  • for day to break  (19.06.18 15:12:57) 
Arkadaşlar herkes de güven timsali kesilmiş ya.
Adam korunuyorduk diyor. Elbette içine kurt düşecek. Sizin ne kadar rahat bir kafanız var ki böyle bir olayda "ben karıma güveniyorum" deyip geçecek kadar rahatsınız.

Yok ben kadın olsam boşarımcılar, yok ilişki uzun sürmez biterciler.
Kardeşim çocuk doğunca saç teliyle mi artık tükürüğüyle mi git yaptır DNA testini için rahat etsin. Kanun, mahkeme falan diyenlere fazla takılma bence. İlla ki parasını verince bu işi yapanı vardır. Sonuçta biyolojik bir test.

Karına belli etmeden testi yaptır.
Çocuk senin çıkarsa hayatına devam et. Hiç kafa falan bulanmaz merak etme.

Hiçkimse %100 güvenilir değildir bu hayatta.
  • işimdeyim gücümdeyim  (19.06.18 15:14:53) 
Ben olsam ben de yaptırırım. Korunmuyorsan bile düzenli cinsel hayatı olan çiftler pat diye çocuk sahibi olamıyor, bir sürü şeyin denk gelmesi gerekiyor. Bu koşullara rağmen hamile kaldıysa o kadın ve çocuk seçilmiştir başka bir açıklaması yok. Erkek kadın bu hayatta kimseye bu kadar güvenilmez.


  • denizgonen  (19.06.18 15:19:38) 
eğer böyle bir şüphesi bile doğmuşsa bu evlilik artık bitmiştir bence, demek ki karısına hiçbir şekilde güvenmiyor. 9 ay boyunca karısının yanında olamayacak, hep içini acaba diye şüpheler kemirecek ve bu karısına kim bilir nasıl yansıyacak, ne kadar üzecek. İnsanlar deli gibi korundukları halde hamile kalabiliyorlar. Karısı adına çok üzüldüm, benim eşim böyle davransa direkt boşanırdım.


  • wendyangelamoiradarling  (19.06.18 15:47:10) 
biri suphelendiyse gayet hakkidir kimse kusura bakmasin. belki bu konudaki istatistikleri bilmiyorsunuz ama dunya'da medyan olarak babalarin ortalama %4'ü kendinden sandiklari bir cocugu buyutuyor. Bu ne demek? Cevrenizde tanidiginiz her 25 babadan biri baskasinin cocugunu buyutuyor ve haberi yok. Ulkesine gore bunun en dusuk orani %1 (yani her yuz babadan biri) ve %35 arasinda degisiyor (yani her 3-4 babadan biri) ama medyan olarak %4 aliniyor (25 babadan biri).

gelismemis ulkelerde bu ortalama daha fazla cunku kadinlar bunu aileleri yikilmasin diye de yapiyorlar korkudan vs. ornegin cocuk olmuyor, doktora gidiyor kendinde bir sorun olmadigini goruyor. cocuk olmazsa evliliginde eziyet cekecegini yuvasinin yikilacagini ortada kalacagini vs. dusunuyor ve baskasindan cocuk yapiyor. veya erkek tarafi cocuk istemiyor ve ozellikle prezervatif kullanmaktan vazgecmiyorsa (yani dogum kontrol hapini gizli gizli almama yontemi gecerli olmayacaksa) bebek sevdasi yuzunden buna basvurulabiliyor, boyle bir ates basa vurdugunda rasyonel davranamayacak cok kadin var. Turkiye'de bu ortalamanin %4 uzeri oldugundan eminim. Ama konservatif medyani alalim. neyse...

o yuzden bu o kadar da nadir gozuken bir durum degil. cocuk gizemli bir sekilde olmuyor. prezervatifler bariz bir sekilde patlamadikca istemeden cocuk sahibi olmak imkansiza yakin, piyango kazanma ihtimaliniz daha fazla. yani iste belki prezervatifte farketmedigimiz bir delik vardir falan olaylari hikaye astronomik seviyede dusuk ihtimal oyle bir sekilde cocuk olmasi. olamaz degil tabii ki ama ihtimaller o kadar dusuk ki suphelenmeye deger ne kadar guvenirseniz guvenin.

iki saat telefonla ulasamayinca aldattigindan suphelenip sorguya ceken kadinlarin boyle bir durumda "ne munasebet benden nasil suphelenirsin" moduna burunmeleri de ilginc oluyor. imali bir "kiminleydin" veya "o kadin kim" sorusunun bundan bir farki yok. ikisi de bir suphe. bir erkegin kafasina bu suphe dustu mu ne kadar guvenirse guvensin bu supheyi gidermek isteyecektir bu kadar basit bence.
  • robokot  (19.06.18 16:11:10 ~ 16:23:21) 
ideal şartlar altında arkadaşın düşüncesi normal değil. evet düşük bir ihtimal ama insanlar korundukları halde çocuk sahibi olabiliyor.

ama günümüz şartlarını düşününce kıllanması, kuşkuya düşmesi normal. insanlar o kadar bok oldular ki, yaşayıp, görüp, duydukça olan bitenleri asıl anormallik paranoyak olmamakmış gibi geliyor artık bana.

neyse, şöyle bir durum da var. buradakiler, parasını verirsen illa ki yaparlar falan diye sallamışlar da o iş yaş. en basitinden anne nin izninin olması gerekecek. doğum sonrası eşinden böyle bir talep alan kadının yaşayacağı travmayı düşünebiliyor musun? kadınlar gerçekten erkekler gibi dümdüz düşünmüyorlar. eğer ki çocuk arkadaşındansa, anne sırf eşinin kendisine yaşattığı kırgınlık ve üzüntüler yüzünden bile gidip başkasıyla birlikte olabilir. aldatmayacak bir insansa da aldatabilir. hatta bir sonraki çocuğu başkasından dahi olabilir.

hasılı kelam insanoğluna akıl sır erdirmek mümkün değil.
  • issiz karga  (19.06.18 16:23:33 ~ 16:26:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.