[]

Wordpress siteye Google Analytics kodu ekleme sorunu

Degerli arkadaslar merhaba,

Analytics kodunu sitenin header.php dosyasina eklemek istiyorum ancak </head> kismi yok. footer kisminda da ilgili yeri bulamadim.

1. Daha once bu sorunla karsilasanlar olmus. Arkadasa eklenti kurmasini onermisler. O kisi de sorunu eklenti kurarak cozmus. Ilgili kismi eklenti kurmadan bulup sorunu cozebilir miyim?

2. Eklenti kurmadan cozulemezse ben eklentiyi kurup isimi hallettikten sonra eklentiyi kaldirip ayni sekilde yoluma devam edebilir miyim yoksa eklenti kalkinca analytics hic kurulmamis gibi mi olur?

Tesekkur ederim.

 
Kapanış tagi olmasa da <head> varsa headerin en altına ekleyebilirsin kodu. Veya index.php dosyasına bak ordan mu bağlamışlar.

Eklentiyle yaparsan evet eklentiyi tutman lazım hep
  • mahmut29  (17.06.18 12:42:55) 
Maalsef <head> yok. Olsa deneyecektim


  • iyi olmaya calisan cocuk  (17.06.18 12:49:06) 
Zor değil aslında bulmak. Temanın üstlerinde geçen bi kodu görseli vb kopyala sonra tema dosyalarının hepsini bir text editorle aç aramaya yapıştır tüm dosyaları ara de


  • mahmut29  (17.06.18 12:51:35) 
header ya da footer kismina eklemek istiyorum ama yok.

Butun dosyalar icinde arama yaptigim zaman farkli yerlerde cikiyor. Ama o zaman header ya da footer kismina ekleyememis oluyorum (yani kod baska bir yerde calissa bile). Bildiginiz gibi tum sayfalari izleyebilmek icin bu kodun her sayfada okunabiliyor olmasi lazim.
  • iyi olmaya calisan cocuk  (17.06.18 12:58:19) 
Head kodlarının illa header.php içerisinde olmasına gerek yok. O yüzden diyorum zaten :)


  • mahmut29  (17.06.18 13:02:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.