[]

Birine aldatıldığını söylemek ya da söylememek

olay şu şekilde. Orta yaş üstü sayılabilecek bir çift (evli) tanıdığım var. Akraba değiliz ama yakınız, görüşürüz. Resmiyetle başlayan samimiyetimiz ahbaplığa dönüştü. Eş olarak ikisini de severim ancak kocanın eşini aldattığını tamamen tesadüfi bir şekilde öğrendim; telefondaki mesajlardan hem de. Kimsenin telefonunu karıştırmadım ki üstüme vazife değil elbette ve kimseyi yargılayacak halim yok. Telefonda sürekli bir şeyleri bozuyor adam ve benden düzeltmemi istiyor. Mesaj geliyor, içeriği görünüyor, uzatıyorum, mesaj geldi diyorum, haa pardon deyip alıyor, bu şekilde mesajlaşma ben telefonda ayar yaparken sürekli devam ediyor. De bari karşıya adam sonra devam edelim diye ama o da yok. Ki artık anlamış da olabilir bildiğimi ama bana güvenir, başka çapkınlıklarını (günü birlik) anlatmışlığı vardı ama bu seferki gizli kapaklı, kişiyi erkek ismiyle kaydetme gibi sistematik olunca ne yapayım bilemedim.

Söylemeyi de, ne yalan söyleyeyim, düşünmüyorum ancak hanımfendiyi çok seviyorum ve içten içe ona bunu yaptığı için erkeğe de kızıyorum. aksi gibi görmemeye çalışsam da hep önüme çıkıyor ve lanet olsun bu tür gizli olaylar hep beni bulur, önüme çıkar bir yerden. Bu konularda çiftler arasına girip konuşanın her zaman kötü duruma düştüğünü de biliyorum. Bana söylememem için nedenler söyleyin.


 
Eşinin iş yerinde çalışıyorum diye fake bi yerden mesaj at. Hedef şaşırtma yap :D anlat bence. Aldatıldığını bilmek ister insan.


  • glamdr1ng  (17.06.18 01:57:22) 
Çünkü üstünüze vazife değil. Bir kadın aldatıldığını bilmek isterse bir şekilde öğrenir diye düşünüyorum. Durumu biliyor ve görmezden geliyor bile olabilir. Kadın size sormadığı sürece sizi ilgilendiren bir durum değil o yüzden müdahil olmayın.


  • sacrilegious  (17.06.18 02:00:23) 
bazı şeyleri söylememek en iyisi.

bin türlü ihtimal var, ayrılık boşanma falan bunları geçtim de, cinnet geçirip cinayete dönüşen işler bile var.

ben senin yerinde olsam, benden duyacağına başkasından duysun olurdu.

ayrıca çoluk çocuk varıdr, bi sürü şey vardır, merak etmeyin kimse aptal değil ama insanlar zaman zaman bu durumlara bilinçli oldukları halde göz yumabiliyor.

mesela maddi güvence olmaması, çocuk olması, çocuğum var büyümesi demesi.

evet çok sağlıklı düşünceler değil.

en kötüsü bu şekilde kadını bi bunalıma falan itme olayın var.

yani bunları göz önünde bulundurunca insan gerçekten korkuyor.
  • Photographer  (17.06.18 02:16:17 ~ 02:26:49) 
Gerçekten üzülüyorum ve kesinlikle ben de bilmek isterdim ancak daha önce benzer bir durumda bana sordu aldatılan taraf (farklı bir öift), böyle bir şey öğrendim biliyor muydun diye, evet dedim, ayrılmanın eşiğinden döndüler ve sonra barıştılar ama şimdi ikisi de benle görüşmeyi kesti. yüzüme bakamazlarmış. O olaydan sonra yatakta yakalasam dahi kim aldatmış kim aldatmamış karışmayacağım diye yemin etmesem de karışmama kararı aldım. BU sefer ise bahsi geçen hanımefendiyi çok sevdiğim için içime atmak beni rahatsız ediyor ama üzerime vazife değil.


  • nickfury  (17.06.18 02:20:43) 
Benzer durum başıma geldi. Ben söylememeyi tercih ettim ki iyiki de öyşe yapmışım aradan 5 yıl geçti şu an çok mutlular.


  • goodman  (17.06.18 02:26:17) 
işte görüyorsun, yine aynısı olacak, yine kötü olan sen olacaksın.


  • Photographer  (17.06.18 02:28:28) 
tabi ki de söylememek lazım. neden mi? çünkü tam olarak da senin başına daha önceden de gelen olaydan dolayı. önceden böyle bir yaşayıp ders almamış olman da çok ilginç.


  • dafuq  (17.06.18 08:59:22) 
Aldatılan kişi yakın arkadaşım değilse söylememeyi tercih ederim.
Böyle bir olay bir kez başıma geldi en yakın arkadaşlarımdan biriydi söyledim o da yaptı yapacağını.

Ama böyle sadece "ahbap" olduğumuz insanların hayatlarına karışmamalıyız diye düşünüyorum.

Benim kocası tarafından aldatılan bunu yıllardır bilen ve yine de boşanmayan tanıdığım var mesela şimdi bu kadına gidip "kocan seni aldatıyor" desen ne olacak? Sadece seninle olan ilişkisi zarar görür kocasıyla yine devam eder.
Bu olayda da böyledir demiyorum ama özel hayata bu kadar karışmaya gerek yok. Kadın kendi çözsün olayı bırak.
  • mutekebbir  (17.06.18 09:10:26) 
Bulaşma bence. Sen suçlu olursun, bunun milyor tane örneği var.


  • lata  (17.06.18 09:20:56) 
Belki kadın biliyordur ve akışına bırakmıştır. Böyle kadınlar olabiliyor. Siz söylerseniz toplum baskısı hissedip istemediği kararlar alıp mutsuz olabilir.


  • taktikmaktikyokbambambam  (17.06.18 10:18:14) 
Fake bir mail bu işin üstesinden gelir.


  • rakicandir  (17.06.18 10:59:32) 
Ben kadının yerinde olsam kesinlikle bilmek isterdim. Fake hesaptan durumu açıkla, kadının içine kurt düşür +1


  • i m cool with that  (17.06.18 11:16:22) 
Esini aldatmayan erkek yok gibi bir sey piyasada. Cok nadir aldatmayan. Yani bir eksik bir fazla cok da bir sey farketmiyor bosuna ortaligi karistirma bence. Huzurlari kacmasin. Yani sahte huzurlari. Bircok kadin da farkindadir ve gormezden gelir tadimiz kacmasin diye zaten.
Ilk defa aldatan adam gormus gibi tepki vermenize (ya da ilk defa goruyor olmaniza)sasirdim ben.
Evlilik dediginiz sey oyle hayalinizdeki gibi romantik degil, hemen her evlilikte boylse seyler var ve isler boyle yuruyor. Gereksiz isler yapmayin +1
  • stavro  (17.06.18 12:13:50 ~ 12:19:16) 
@sacrilegious, @taktikmaktikyokbambambam +1

Kadın belki de biliyor ve umursamıyor olabilir, ya da getiri götürü hesapları yapmıştır ve görmemezlikten gelmek işine geliyor olabilir.

Siz söyleyince artık bildiğini birileri bildiği için harekete geçmek zorunda hissedebilir.
  • John Bloor  (18.06.18 19:03:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.