[]

Laptopun üstüne sıvı döküldü, lütfen yardım :(

Tam klavyenin üzerine kola döküldü, ne yapmalıyız? Tuşların arasını mümkün mertebe peçeteyle silmeye çalıştım ama başka ne yapılabilir?? Saç kurutma makinası tutalım mı? Sıcak hava mı, soğuk hava mı?

:(((


 
Geçmiş olsun, saç kurutma tutun ama tuşları eritecek kadar uzun tutmayın ve evet sıcak hava


  • tipcigamer  (17.06.18 01:24:17) 
valla sökülüp temizlenmedikten sonra yapılacak hiç bişey yok. kuru olsa bile yapış yapış olacaktır, yine kullanamayacaksın. kısa devre falan yapmasa bari.

pili çıkıyosa pilini çıkartın hemen.
  • Photographer  (17.06.18 01:27:26 ~ 01:27:51) 
geçmiş olsun, bence şu saatten sonra yapabileceğiniz pek bir şey yok. yaklaşık üç yıl kadar önce klavyenin sol tarafına biraz ice tea dökmüştüm. sildim, kuruttum. o gün hiçbir sorun olmadı ancak ertesi gün klavyenin ice tea mağduru kısmındaki hiçbir tuş çalışmaz oldu. içine girip orada kuruyacak, elektroniğe takla attıracak. sorun çıkmazsa zaten bir şeye gerek yok ama klavyede belli bölümler çalışmazsa yapılacak en iyi şey ya klavyeyi değiştirmek ya da benim gibi harici klavye alıp her yere tam bir KEYBOARD WARRIOR olarak harici klavyeyle gitmek sjjsks


  • der meister  (17.06.18 01:29:26) 
saç kurutma makinesi kesinlikle tutmayın daha ileriye götürürsünüz sıvıyı. sizdeki tuş takımı çıkartılanlardansa farkında değilsinizdir belki tuş takımı çıkıyor mu bir kontrol edin, çıkartıp temizlemekte fayda var.


bir süre çalıştırmayın ve pirince yatırın.
  • wonnka  (17.06.18 01:39:47) 
su falan olsa bir nebze ama kola ise durum vahim. oyle pirinctir sac kurutma makinesidir kasmayin bosuna. ultrasonik temizleyicisi olan duzgun bir servis her parcasini sokecek tek tek ciplerin altina kadar (ozel ekipman gerekir) temizleyecek. laptop cok pahali bir sey degilse ekonomik olmayabilir / degmeyebilir.

miktar da onemli tabii yuzeysel bir dokulmeyse tuslari soyle bir yikayan bir sey olmaz ama boca olduysa... once klavye sapitmaya baslar, daha uzun vadede de bilgisayarin kendisi sapitir zaten. o da açılırsa yani.

icine kacip kacmadigi en onemlisi, eger klavyede kaldiysa butun kola klavye degisir hallolur yoksa zor masrafli isler.
  • robokot  (17.06.18 02:12:44 ~ 02:15:37) 
Batarya ve Elektriksel bağlantıyı kesin derhal

Tamamen kuruduğundan emin olun baş aşağı tutun akıp gitsin ne varsa,bi kaç gün

ayni yere aynı şekilde bi de su dökün o da kurusun sonra yallah bismillah

Kuruması için 50 60 derece Firinda bile tutabilirsin

Been olsam öyle yapardım.
  • vhs kaseti  (17.06.18 02:21:48) 
abi sakın siz kendniz müdahele etmeyin. su mu dökmek çok riskli, ölmedi bu bi daha vurayım da ölsün demek gibi bişey.

götürün tamirciye fiyat sorun, kafanıza yatarsa temizlettirin, tamir ettirin.

bilgisayarların çoğununda klavyesine ulaşmak zor.

yani arka kapağı söküyosun, içinde ne varsa çıkartıyorsun, klavyenin vidalarına ulaşıyorsun, onu söküyorsun da anca öyle, o da normal insanların pek yapabileceği bişey değil.

onun dışında bilgisayarın marka modelini yazarak internetten nasıl söküldüğüne dair videolara resimlere ulaşabilirsin.
  • Photographer  (17.06.18 02:24:05) 
klavyeyi değiştirirsin 100-150 lira kadar tutar.


  • orpheus  (17.06.18 03:15:15) 
Öncelikle herkese teşekkür ederim.

Şu an için bir sorun yok gibi duruyor, çalışıyor. Umarım sorun çıkmaz daha sonra:/

Saç kurutma makinası kullanmadım, sadece ters çevirip beklettim 20 saat kadar ne olur ne olmaz diye. İnşallah birşey olmaz.
  • cymbelina  (18.06.18 13:53:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.