[]

akşener'i medya mı geri plana itti yoksa kendi performansı ile mi geride?

malum ince fırtınası esiyor. sizce medyaya talimat vererek akşener'i geri plana itip chp adayıyla baş başa kalmayı mı amaçladı akp?

not: bazılarının aksine 2. turda ince'nin akşener'e kıyasla çok daha şanslı olduğunu düşünenlerdenim.


 
Bence ikisi de değil. Bence cumhurbaşkanının sadece ince'yi muhatap almasından kaynaklı. Sanki sadece ikisi seçim yarışını sürdürüyorlar.

Ayni şekilde meclis seçimi de çok arkaplanda kaldı.
  • seksli harf  (16.06.18 23:19:17) 
Kimsede demiyor ki Akşener yeteneksiz konuşmayı bilmiyor diye
İlla bi komplo arıyoruz

  • sirahmet  (16.06.18 23:20:55) 
dyp,anap tarzı merkez sağ ama laik oluşumlar eskinin trendiydi. meral akşener tam o çizgide birisi hatta ben tansu çillere çok benzetiyorum.


  • biravekahve  (16.06.18 23:23:12 ~ 23:25:14) 
Yani İnce yandas kanallari arayip canli yayinda zorla kendini dinlettirdi. Davet etmezseniz kanalin onunde miting yapacagim dedi. Bence bu sebeple medyada yer bulabilmis oldu. Boyle bir seyi Aksener de yapabilirdi ama yapmadi. Yeteneksizliginden ya da konusmayi bilmediginden oldugunu dusunmuyorum ama iste belki de akillarina gelmedi boyle bir taktik ya da bunun isleyecegi. Belki de tam da "bakin beni cikartmiyorlar demek ki asil benden korkuyorlar" diyebilmek icin denemediler bile. Ama boyle olmadigini umit etmek istiyorum tabii.
Bu arada Akp belki de ilk baslarda chp'nin adayini karsinda gormeyi avantaj olarak dusunmus olabilir ama suan ben onlarin secmeninin tamaminda İnce'nin imajinin "chp secmeni" oldugunu dusunmuyorum. Kilicdaroglu aday olsaydi bence AKP tabaninin tamamindan red yerdi.

Bu arada ben de İnce'nin ikinci turda Aksener'den daha fazla sansi oldugunu dusunuyorum. Aksener kalirsa da seve seve destekleyecegim tabii ki. Ama İnce acik ve net bir sekilde ikinci tura kalan muhalefet adayi ile elele onu destekleyecegini belirtti. Aksener ve Karamollaoglu bunu suan acik acik soylemese bile ikinci tura kalamazlarsa aynen bu sekilde kim kalirsa elele yuruyebilmeli, secmenini de bu dogrultuda yonlendirmeli tabii.
  • unionall  (16.06.18 23:36:26) 
Mobildeyim editleyemiyorum, "chp secmeni" demisim, "chp adayi" olacak o.


  • unionall  (16.06.18 23:39:35) 
1. Ince ruzgari diye bir sey yok, yuzde 30'u bile gecemiycek. Etrafinizda hep CHP'li oldugu icin size oyle geliyor. Fanustan cikalim lutfen.

2. Etrafinizda CHP'li olmayan kisiler de Iyi Partili. Sanki Aksener su anda baskan, Ince de rakip gibi konusuyorsunuz. Aksener yuzde 15 alir en fazla.

3. Hatirlarsaniz, Aksener kadin oldugu icin ona topuklu ayakkabi firlatmislardi.

Keske dedikleriniz gibi Ince firtinasi olsa falan da ulkeyi yakindan tanimadan konusuyorsunuz.
  • Traveller  (16.06.18 23:56:59) 
@Traveller

Sana katılmıyorum ve senin dediğin gibi olmamasını umut ediyorum. Her şekilde İnce en iyi adaydı. Seçilsin veya seçilmesin.

Çevremde İnce'den etkilenen muhafazakar insanlar var. Kimisi oy verecek, kimisi vermeyecek ama hepsinin aynı şekilde düşündüğü bir husus var ki o da Tayyip'in İnce karşısında çok sönük kaldığı.
  • soft  (17.06.18 00:10:20) 
İnce aday olduktan bir hafta sonrasına dek sonuna kadar Meral Akşener'i destekliyordum hatta İnce nin ikinci turda şansının düşük olduğunu düşündüğüm için aday olmasına karşı çıkmıştım Erdoğan'a yarayacağını düşündüğümde.

Ancak İnce beni bile ikna etti. KK edemedi o yüzden oyum İyi Partiye ve İnce'ye. Doğuda İnce ye karşı sempati dıyuomssı en büyük umut kaynağım. Çok ciddi söylüyorum sadece sandıklara bakacak olsaydık %99 İnce kazanırdı. Ama şu an kazanma ihtimalini %10 olarak görüyorum, %90 RTE. Sebebi malum, hilenin engellenemecek olması.

Akşener bence Demirtaş ın bile gerisinde kalacak gibi geliyor. İnce CHPden, İyi Parti de Akşenerden daha fazla oy alacak.
  • siyah giyen adam  (17.06.18 00:15:28) 
Akşener'in hareketi görece yeni, her ne kadar İnce birinci turda Akşener'den belki iki kat daha fazla oy alacak da olsa seçimlerin erkene alınmasının belki de en büyük nedeni Akşener.

Muharrem İnce konusunda da bir coşku olduğu doğru ama diğer tarafta da basit matematik var. Ben Muharrem İnce'nin Recep Tayyip Erdoğan'ı geçebileceği bir anket sonucu ya da analiz göremiyorum. Muharrem İnce gerçekten çok coşkulu olabilir ama bu coşku kimi heyecanlandırıyor o önemli...

Açıkçası ben her halukarda RTE'nin ikinci turda başkanlığı alacağını düşünüyorum ancak meclis dağılımı önemli. AK Parti'nin çoğunluğu kaybettiği ama RTE'nin başkan olduğu bir sistem çalışmayacaktır. İşte o arada İyi Parti ve Akşener farklı bir düzleme oturabilir.
  • salihdt  (17.06.18 00:20:21) 
Hatirladigim kadariyla yeni sistemde baskan meclisten daha ustun, yani istendiginde erken secime gidilebilir. Eger meclisteki partilerle baskanin partisi arasinda ayrim olursa tekrar secim olur diye dusunuyorum. Hatirlasaniz Haziran seciminde partiler uyusamayinca Kasim secimi oldu. Bu nedenle baskanin kim oldugu cok onemli. Erken secimle parti degisir ama baskan degismez. Bir sanirim artik Baskan meclis disindan bakanlar kurulu olusturacak.


  • Traveller  (17.06.18 00:28:58 ~ 00:30:39) 
Akşener'in katıldığı bir kaç programı izledim. Meramını anlatamıyor. İnce çok hazır cevap, konulara çalışmış.

Tabii hazırcevaplık siyasette, seçmen nezdinde işe yarar bir durum ama hazırcevap olan ülkeyi iyi yönetir diye de bir durum yok. Erdoğan kitlelere seslenmeyi, oy almayı iyi bilen bir siyasetçi mesela ama 16 yıl sonunda ülkenin geldiği karanlık nokta ortada.
  • perkele  (17.06.18 00:37:41) 
öyle bir şey yok chp yıllardır ana muhalefet, %25'lik bi kitlesi var, çıkardığı aday doğal olarak muhalafet adayları arasında en önde olucak. ince daha kötü bi siyasetçi olurdu %25'in bi kısmını uzaklaştırırdı kendinden, akşener daha iyi bi siyasetçi daha iyi bi figür olurdu farklı partilerden daha çok insanın desteğini kazanırdı o zaman akşener öne çıkardı ama bunlar olmadı pek. akşener belki iyi bi aday olabilir ama ince de iyi hatta baya iyi bi adayç böyle olunca akşener'in öne çıkması suya düştü talimatlık falan bi durum yok hayatın doğal akışı.

medyanın tabi adil olup herkese birbirine yakın süreler vermesi lazım ama maalesef bu ülkede böyle işlemediğinden kalabalık olana sus payı hesabı daha çok yer veriliyor. akşener chp ve iyi'nin ortak adayı olsa bugün ince'nin aldığı süreyi o alacaktı yani isimle ilgili bi durum değil veya iyi tabanı (eski mhp tabanı) chp tabanından daha kalabalık olsa.
  • semaforo de medianoche  (17.06.18 04:34:31 ~ 04:36:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.