[]

çin menşeili telefonlardaki sar değeri sorunu

Xiaomi,digiphone ve diğer bazı markalar.

Bu adamlar transmitter (alıcı verici) olarak dandik parça mı kullanıyorda sar değerleri bu kadar aşırı?

ha birde AB nin bir etkisi var mı ? regulasyon bazında?

 
  • rm  (15.06.18 23:22:24) 
sar değeri denilen bir aldatmacadır. radyo dalgalarının etkileri ve zararı ne belirlenmiş ne de tespit edilmiş bir şey değil. zaten radyo dalgaları aslına bakarsan derinin ilk 0.1 mm kısmını geçip vucuduna giremez bile (bkz: skin effect)

ama halkın gönlünü almak, içini rahat ettirmek için belki de samsung apple gibi üreticilerin işine de geldiği için SAR diye bişey çıkardılar.

bir telefon ya da herhangi bir verici yayın yapıyor ise o alet elektromanyetik dalga üretir. sar düşük olması için aletin çıkış gücünün de düşük olması lazım. o durumda da sinyal istenen mesafeye ulaşmaz.
  • orpheus  (16.06.18 00:17:42) 
Yahu Apple'ın sar değeri bazı Çin markası telefonlardan yüksek. Aç bak önce, zaten AB ve Abd'de limitleri var, satamazsın eğer üstündeyse bu limit.

Bir diğer husus çift simkart. Eğer telefon çift simkart çalışıyorsa sar değeri yükseliyor. Ekseriyetle de Çinli telefonlar çift simkart özelliği ile geliyor. Kullanmazsan ikinci simi düşüyor bu değer.
  • bos gezenin bos ustasi  (16.06.18 10:05:54) 
Şimdi baktım P20 ile Iphone X sar değerlerine falan arada aman aman fark yok hatta baş kısmında Huawei'de daha az. Aynı şekilde Xiaomi Mi6 da da böyle.

Şehir efsanesi anlayacağınız.
  • bos gezenin bos ustasi  (16.06.18 10:10:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.