[]

Yavaş tempo vs. Hiit

40 dk. hızlı yürüyüş/yavaş tempolu koşu mu yoksa 20 dk. hiit mi yağ yakımı açısından daha etkilidir? Spor salonunda bakıyorum koşu bandının üzerine çıkıp 1 saat öyle boş boş yürüyorlar. Vücudu, kardiyovasküler sistemi zorlamadan bu şekilde efektif yağ yakımı yapılabilir mi? Sonuçta hareket etmek evde oturmaktan her türlü iyidir ama nabız 170-180'leri görmeden yapılan kardiyolar bana çok boş görünmeye başladı. Fikirleriniz neler bu konuda?




 
tabi ki hiit kardiyo. somut olarak gözlemlemek için de hr belt alıp iki antremanı da deneyeceksin. nabzın bu iki antremanda ne kadar yükselecek diye.


  • guest9999  (15.06.18 12:59:01) 
tabii ki hiit. koşmak şart değil, bisiklet de olur, eliptik de olur.


  • giovanne  (15.06.18 13:13:37) 
Daha uzun soluklu low-intensity cardiolarla, daha kisa soluklu ama high intensity intervaller atrenman sirasinda yag yakimi acisindan asagi yukari ayni hatta belki low intensity icin daha fazla..

Lakin EPOC ( Excess Post-exercise Oxygen Consumption) icin durum degisiyor. Bu konuda HIIT daha etkili. yani HIIT antrenman sonrasinda yag yakimini daha uzun sure devam ettiriyor. Dolayisiyla toplam etkide HIIT daha fazla yaktiriyor.

Low intensity baglaminda ama tabi 50-60 dk laylaylom yuruyorsan tabii ki bir halta yaramaz. yine belli bir hafif-orta tempoda uzun sure tutmak belli bir seviyenin altina inmemek gerek nabiz ve tempo baglaminda.

insanlar treadmill uzerinde hiit kosmuyorlar cunku bazi insanlarin dizlerine vurabiliyor ya da kosmak zorlayabiliyor.

tabii illa kosmasina gerek yok spinning olur o olur bu olur cesit cok.
  • AlsterWasser  (15.06.18 13:38:41 ~ 15:11:32) 
HIIT

bu da yapılan çalışma

www.colorado.edu
  • noluyo yaa  (15.06.18 14:46:46 ~ 14:52:10) 
HIIT daha çok kalori yaktırır ama yağ yakımı hemen hemen eşit olur, hatta yürüyüşü ne kadar uzun süre devam ettirirsen yağ yakımı o kadar artar ama HIIT süresi uzadıkça dokulara oksijen taşınması azaldığı için anaerobik solunum geçer, yani oksijenle yağ oksidasyonu durur şekerden ATP üretmeye başlarsın. Günlük enerji üretimi durağan-yavaş anlarda yağlardan, yüksek tempo gerektiren durumlarda karbonhidrattan karşılanır.


  • angelus  (15.06.18 14:57:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.