[]

hayatınız boyunca siyasi görüşünüz değişti mi?

böyle sosyal demokrattım sosyalist oldum tarzı yumuşak geçişten bahsetmiyorum. afganistan'da buda heykelini patlatan 4 mucahitten biriydim ama geçenlerde eşcinsel onur yürüyüşüne katıldım tarzı.




 
Ağır müslümandım ateist oldum. Ağır milliyerçiydim hdp li oldum. Sayılır mı?


  • bazenuyur  (13.06.18 23:26:24) 
Değişmedi.


  • Amaranta ursula  (13.06.18 23:27:21) 
Ergenlikte bir ara milliyetci takiliyordum, uzaktan yakindqn alakam yok simdi milliyetcilikle:)


  • stavro  (14.06.18 01:24:11) 
evet degisti. bu tamamen okuyup arastirma yapiyor olusuma gore sekillendi/sekillenmeye devam ediyor. bana okulda ve ailede ogretilen her seyi rafa kaldirdim. masayi bosalttim ve kendimi kesfe ciktim.

musluman iken ateist; muhazafakar iken liberal oldum. sonuc bu.
  • tomcruise  (14.06.18 01:26:06) 
lol hem de nasıl. gerçi yaş itibariyle dönüşüm sayılır mı bilmem ama 12 yaşımdayken atatürk'ün deccal olduğunu söylerdim. o zamanlar akp falan bu kadar palazlanmamıştı tabii siyasi olarak pek bir görüşüm yoktu ama el kaide militanına tövbe ettirecek derecede arıza bir tiptim. çevremde de bir tane bile bu tip insan yoktu ayrıca. hani "iyi ailede büyüdü, sakin ve aklı başında bir çocuktu" denen ama okul basıp 30 kişiyi tarayan tipler olur ya, aha onlar gibiydim aynı şerefsizim.

24 yaşındayım, şu an laik, seküler ve bir o kadar ateistim. "atatürkçüyüm" diyemem, şucu bucu laflarını sevmiyorum ama bu ülke için ne kadar değerli bir insan olduğunu geçen zaman içerisinde çok iyi anladım, çok seviyorum ve saygı duyuyorum.

özetle ışid'de komutan olacak potansiyele sahipken çok şükür kurtuldum, büyürken yanımda olan güzel insanlar sayesinde ufkum genişledi. ha şimdi de öyle süper vizyon sahibi, akıllı biri değilim ama en azından birilerini öldürmeyi planlayan bir militan değilim, dünyanın daha güzel, huzurlu ve özgür bir yer olmasını istiyorum onun yerine. ha onun için öldürmek gerekiyosa yine sıkarım sanırım :((
  • der meister  (14.06.18 01:29:46) 
ateistliğe geçişimi saymıyorum çünkü hiçbir zaman pek dindar biri olmamıştım zaten taa ilkokulda başlamıştı şüphelerim, lisenin ilk yılları da tamamen ateist olmuştum yani pek radikal bir değişiklik denemez sanırım.

ama şunu sayabiliriz sanırım 2014'ten önce akp ve tayyipten nefret ederdim siyasi olarak her zaman karşısında dururdum ancak 2014 sonrası fetö ile mücadelesini desteklemeye başladım, bu süreçte adamın batı ile zıt düşmesi sonrası sözde özgürlükler diyarı medeniyetin beşiği batı dünyasının nasıl iki yüzlü alçak orospu çocukları olduğunu, sözde tarafsız, ifade özgürlüğünün belkemiği batı medyasının nasıl satılmış köpekler olduğunu gördükten sonra hafiften sempati beslemeye ve hataları olmasına rağmen bu ülkenin iyiliği için çalıştığını düşünmeye başladım.
önümüzdeki seçimlerde de fetö ile mücadelenin sekteye uğramaması ve devam etmesi için, bu kadar zayıflamışken yeniden küllerinden doğmaması için hayatımda ilk defa akp'ye ve tayyip'e oy vereceğim. çünkü fetö denen virüsün bu ülkenin başına gelmiş en kötü şey olduğunu düşünüyorum (en başından beri) ve bu örgütle tayyip kadar dişe diş mücadele edebilecek başka birini göremiyorum açıkçası.
sanırım bu sayılabilir sert bir dönüş olarak?
  • hala karate kamil 5'i bekleyen adam  (14.06.18 02:05:17) 
değişmedi.


  • mikahakkinen  (14.06.18 09:46:05) 
Lise sonda ldp'nin gazetelerde karikatürü vardı, birisi af diyordu başka birisi laf diyordu. O zamandan sonra ldp gençlik kolları falan derken detay vermeyim epey süredir liberalim.
Fakat şu var, klasik liberal diye kendimi adlandırırken sosyal liberalim diyen arkadaşlar ile kafa bulurduk, şimdi zaman zaman sosyal liberalliğe kayabiliyorum.

  • liberal  (14.06.18 10:09:51) 
Değişmedi


  • mutlusismankedi2015  (14.06.18 19:28:31) 
değişti.

12 - 13 yaşında turancıydım. lise 1 e geldiğimde atsız ın bütün kitaplarını okumuştum.

ergenlikteki zihinsel değişimle beraber lise 2 de sorgulamaya başladım, "yahu bu komünistlere neden vatan haini diyorlar? bu adamlar ne istiyor?" diye araştırdıkça aslında bu adamların güzel şeyler istediklerini gördüm, sola doğru kaymaya başladı görüşlerim. lise 2 de kemalist diyordum kendime. okumalar ve merak saldığım felsefe sayesinde lise bittikten sonra (sene 99) anarşist çizgideydim.

uzunca bir süre anarko sosyalist dedim kendime. arada yılgınlık, bezginliklerim, apolitikliklerim de oldu ama hep anarşist dünya görüşüne yakındım. kürt açılımıyla beraber anarşistler kendilerini pkk ya ve kürt hareketine eklemlemeye başladıkça ben de anarşizmden uzaklaştım.

şu an iskandinav mandacısıyım :D :D şu dünya üzerinde yaşanacak en ideal yönetim biçimini bu adamların kurduğuna inanıyorum.

tüm dünya iskandinav ın baltasını yesin :)))

dini inancım da 12 - 13 yaşından beri ya ateist yada deist çizgide oldu. arada kötü zamalarımda kendimi dine bırakmaya çalıştığım sabah akşam kuran okuduğum günlerim de oldu ama yok yani zorlamayla olmuyor bu işler, bir yerden sana uymayan mantıksız gelen, dünya görüşünle çelişen bir şeye denk geliyorsun. son 15 yıldır da zen budizm ve taoculukla içli dışlı olduğum dönemler oldu. şimdi kendime ateist diyemem ama bakış açım taoculuğa bayağı yakın.
  • issiz karga  (14.06.18 20:34:16) 
Hayır.


  • i m cool with that  (14.06.18 21:29:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.