[]

düzenli kitap okuyanlardan tavsiyeler

ortaokul ve lise dönemlerimde neredeyse bütün harçlığımı kitaplara verdiğimi hatırlıyorum ve deliler gibi kitap okurdum
şidmi yaşım 32 ve okurken bir türlü dikkatimi toparlayamıyorum
ne okursam okuyayım 20 dk sonra ilgim başka yere kayıyor/sıkılıyorum
var mıdır tavsiyeleriniz bu konuyla ilgili?
eskisi gibi sıkı ve düzenli bir okur olmak istiyorum

 
ben de boyleydim, sonradan fark ettim ki kafayi kurcalayan bir seyler varsa odaklanmak mumkun olmuyor. kafani aktif olarak kurcalayan bir seyler yoksa bile aslinda bilincalti oyle hissetmeyebiliyor. o sorun ya da dusunce her neyse onu astiktan sonra kendiliginden geliyor odaklanma. bi de sosyal medya/internet cok dagitiyor insani. tum siber uyaricilardan uzaklasinca daha rahat odaklaniliyor. benim tecrubelerim bu kadar.


  • in vino veritas  (13.06.18 10:11:01) 
Daha önce benzer konu gündeme gelmişti. Belki faydası olur diye paylaşıyorum :

Sadece bir hafta facebook twitter instagram youtube ve benzeri sitelere hiç girmeyin. Etkisini göreceksiniz Sonrasında sınırlayın. Bu sitelerde size neyin hitap ettiğini ve buralarda vakit geçirmenin değip değmediğini sorgulayın. Bu sitelerde geçirdiğimiz vakit sadece zamandan değil, birçok şeyden götürüyor. Dikkat, davranış ve zevklerimize kadar etki edebiliyor. Sonrasında daha yavaş gelen bir okuma eylemi işkenceye dönüşüyor.

Her gün 5 sayfa da olsa kitap okuyun. Aynı saatte okuyun. En verimlisi uykunuzu aldığınız bir sabah, sabah saatleridir. Yine de kişiden kişiye değişebilir.

Basit kitaplarla sanki ilk defa okuyormuş gibi başlayabilirsiniz. Daha önce okuduğunuz dili kolay kitaplar olabilir. Satranç, fareler ve insanlar genelde okuyucuyu yormayan kitaplar.

Kitap okuduğunuz ortamda cep telefonu, bilgisayar, TV olmasın. Özellikle telefon başka odada olmalı.

Roman veya okumaya çalıştığınız tür ilginizi artık çekmiyor olabilir. Terkedip ilgi çeken bir şey denemekte fayda var. Kendi adıma roman okumayı sınırladım, eskisi kadar çekmiyor.
  • EasyTiger  (13.06.18 10:15:44) 
20dk okuyabiliyosan o kadar da kötü değil bence. günde 2 defa 20'şer dakika okusan yeter zaten. ortaokulda lisede düşeneceğin, aklına takılacak fazla şey olmuyor :)


  • tepedeki psychedelic adam  (13.06.18 10:28:17) 
ben de senin gibiyim.
eskisi gibi bos vaktimiz olmuyor. malum is hayati.
vakit olsa da (calismasan) kafa rahat degil.
ulkenin vaziyeti ve gelecegi rezalet. kaygilarimiz artiyor.
internet felaket bir zaman kaybi. bizi icine cekiyor.
facebook, twitter, instagram vs..
dikkatin dagilmasi icin cok fazla etken var.
ben kose yazisi ciktisi aliyorum. dergi okumaya calisiyorum.
evdeki kutuphanemdeki kitaplari hic bitiremeyecegim galiba :(
boyle olacagimi bilseydimm zamaninda daha cok yumulurdim kitaplara.
  • tabudeviren  (13.06.18 11:08:40) 
okuduğun odada elektronik alet olmasın.


  • Apocalypse  (13.06.18 11:09:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.