[]

Harici Bellek Sorunu

Bilgisayarıma format atmak için windows sistem usb'si hazırlıyordum. Ancak en az 8gb olmalı diye uyarı verdi. ben de eşimin 1tb lik harici belleğini taktım. Ancak şimdi harici bellek 40gb görünüyor ve içinde sadece windows setup dosyaları var.

iş için kullandığı için içerisindeki dosyalar hayati önemli. gitmiş midir? nasıl getiririm? bi el atın kurban olayım.


 
Hocam sakat is yapmissin
Partition kurtarma programlarıni dene
Ama zor hocam umarim bir yerde yedeklidir
  • kingcyrax  (13.06.18 02:16:09) 
sistem usb hazırlanırken harici bellekteki tüm datalar silinir ve partition(lar) sistem yüklemeye göre düzenlenir. silnen dataları undelete v.b. gibi komutlarla ya da veri kurtarma programlarıyla geri getirmek çok zor bazende imkansızdır. yapacağınız en mantıklı hareket harici belleği hiç "kullanmadan" bir veri kurtarma şirketine götürmenizdir.
geçmiş olsun.

  • tururo  (13.06.18 02:26:41) 
boku yedim desenize...


  • asethuan  (13.06.18 02:51:17) 
gitmiştir çünkü kurulum için önce diski tamamen boşaltıp boot edilebilir bir cd imajı olarak yazıyor o diski.

fazla müdahele etmeden veri kurtarma işi yapan bir yere gösterirseniz büyük kısmının geri gelme olasılığı var.
  • orpheus  (13.06.18 03:02:51) 
www.easeus.com şu programı kurup harici diski taratın büyük ihtimal üzerine birşey yazılmadığı için dosyaların büyük kısmını kurtarabilirsiniz. programın ücretsiz versiyonu 2 gb a kadar kurtarmaya izin veriyor.
bir daha da mutlaka programların verdiği uyarıları okuyun. usb kurulum diski hazırlayıcı programların büyük çoğunluğu özelikle windows için hemen hemen hepsi usb diske format atar hazırlama işlemi öncesinde.

  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (21.06.18 12:14:23) 
geçmiş olsun.
"fazla kurcalamadan profesyonel birine göster." +1

üzerine yazılmamış veriler umarım kurtarılabilir.

bu arada, eğer windows'un kendi usb oluşturma programıyla yapıyorsanız, orada disk formatlanacaktır diye uyarı çıkıyordu lütfen okuyup dikkat ederek geçin şu adımları.

ek olarak, ders olsun, hayati önemli veriler tek hdd'de tutulmamalı. O disk durduk yere bozulabilir de, olan şeyler bunlar. Lütfen veriler geri gelince başka bir yere de yedekleyin.
  • nhk ni youkosu  (21.06.18 12:19:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.