[]

Niye muhalefet gss yi kaldirma vaadi vermiyor

Kredi karti borclarini silecegim, her issiz gence maas verecegim diyorlar ama bunu demiyorlar. Sistem iyi diye mi? Neden sizce?




 
sorulduğu zaman dediler. ince de söyledi, meral de söyledi, temel reis'i bilmiyorum. gss'nin allah belasını versin.


  • bazenuyur  (12.06.18 20:22:59) 
@bazenuyur
Ne dediler?
Bu sistemin alternatifi ne issizler icin? Issizler eskiden ne yapiyordu?
  • 000000  (12.06.18 20:49:14 ~ 20:50:22) 
Yeşil kart vardı eskiden


  • westblack  (12.06.18 21:06:01) 
GSS Universal health care/coverage denen bir sistem. Amaci ülkede yaşayan herkesin sağlık hizmetlerinden ücretsiz ya da makul bir ücretle (prim, katılım payı) yararlanmasını sağlamak, çalışan ya da çalışmadığı halde ödeyebilecek (ailede kişi başına düşen gelire bakılıyor) kesimden aldiklariyla herkese sağlık hizmeti götürmek. Eskiden ssk, bağkur, emekli sandığı 3 farklı kanunda düzenleniyordu. Bunların her birinin hastanesi ya da anlaşmalı hastanesi vardı. Bunların yanında bir de sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanan yeşil kartlılar vardı. İşsizler ise hastaneye gittiğinde parasını ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorlardi. 5510 sK ile bunların hepsi tek bir kanunda düzenlenmeye başlandı. Herkes gss'li oldu. Herkesin sağlık hizmetlerine makul fiyatlarla ulaşabilmesi güzel bir şey ama en son GSS primleri 53 TL'ye düştü , çünkü kimse odeyemiyor. İşsizlik oranının bu kadar yuksek olduğu ülkemize bu primler fazla geldi. Belki kanun yapılırken işsizler hakkında düzenleme daha farkli yapılsaydı GSS sistemi ulkemizde benimsenebilirdi. Gss'nin tamamen kaldırılmasından ziyade issizlerle ilgili bir düzenlemeye gidilmesi lazım.
Not: Otomatik tamamlama açık yazdım. Anlaşılmaz kelimeler varsa kusura bakmayın.
Mesaj üzerine edit: GSS prim tutarı 01/04/2017 – 31/12/2017 arası için 53,33 TL; 01/01/2018 – 31/12/2018 arası için 60,89 TL.
  • ganbatte  (12.06.18 21:48:05 ~ 13.06.18 01:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.