[]

15 günde bozulan makine nasıl iade edilir

İnternetten aldığım kahve makinasını mağazaya götürdüm, onarım istemiyorum ücret iadesi yapın diye de yazdım. Ben öyle dememişim gibi mağazaya göndermişler teslim alın diyorlar. Mağazaya gidince satılabilir durumdaysa iade yaparlarmış. Ne yapılır bu durumda?




 
30 gün içerisinde geri verdiğinize dair kanıt var mı elinizde? eğer varsa ücret iadesi alabilirsiniz, her yolu zorlayın.

kanun için de sizin konunuz "ayıplı mal" kısmına giriyor, öyle aratın.
  • sanal uyku  (12.06.18 18:45:37) 
Kanuna vakıfım elimde iade istediğime dair belge de var.

Onların derdi de o belgeyi alıp ondan sonra iade yapmak.

Ben talebimi söylemişim zaten iade yapmayıp onardıklarına göre iyi niyetli görünmüyor zaten de direk hakem heyetine mi gitmeliyim ne yapmalıyım bir tek servis fişi yeterli mi ondan emin olamadım.

Ürünü kesinlikle teslim almamalıyım diye düşünüyorum ama ?
  • cevahir  (12.06.18 18:51:03) 
ben olsam ürünle ilgili herhangi bir aciliyetim yoksa giderdim. eğer çok acil değilse mağazayı mümkün olduğunca zorlayın, hatta büyük bir yerse daha üst konumdakileri de zorlayın, yine olmuyorsa hakem heyetine gidin bence.
belli ki mağaza biraz çirkef, elinizdeki belgeleri kaybetmemeye bakın.

  • sanal uyku  (12.06.18 19:25:50) 
alo 175 diye bi tüketici danışma hattı varmış. bi arayıp sor istersen en net bilgiyi onlar verir gibi geldi.

hatta görüşürsen sonucu bize de bildir ne yapmak gerekiyomuş, şu tüketici hakları konusunda çok fazla bilgi kirliliği var ne yazık ki.
  • yuto  (13.06.18 00:22:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.