[]

THY farklı biletlerde bagajı bağlama

Merhaba romalılar,

Soru biraz karışık gibi ama aslında basit :)

Bayram için THY ile Dakar-Ankara yapacağım İstanbul aktarmalı ve gidiş geliş olarak.

Dakar-İst ve ist-dakar gidiş geliş bileti 4500 TL iken Dakar-ist-ankara ve ankara-ist-dakar bileti 5300 TL. Aynı bilete Ankara'yı gidiş geliş ekletme 800 lira. Ancak ben bu İst-Ankara uçaklarını ayrı almak istersem 300 lira gösteriyor, yani 500 lira karım oluyor.

Sorun şu ki aynı bilette önerdiği gelişte istanbul'a iniş ve ankara uçağı arasında 1:35 saat, dönüşte istanbul'a iniş ve dakar uçağı arasında 1:40 saat var. aynı bilette alınca bagajları bağlayacakları için yetişememe riski çok daha az, bir gecikme olsa bile thy kendisi bir sonraki uçağı vererek telafi eder. Ama ben 500 lira karım olsun diye aynı uçuşları içeren 2 ayri bilet alırsam (dakar-ist-dakar ve ist-ank-ist olarak) bagajları bağlamazlarsa Atatürk'te valizi al, pasaport kontrolü, bagajı teslim et derken yetişmek imkansız.

Sorum şu ki, iki ayrı PNR'ı olan bileti kontuardaki THY görevlisi bagajları bağlar mı? Buna benzer bir tecrübeniz var mı?

Herkese iyi bayramlar

 
ikisi de thy. evet bagajları bağlıyorlar bankodan. ama uçak kaçırma durumunda yardımcı olmuyorlar, ayrı ayrı almışınız gibi geçerli oluyor. sadece bagaj konusunda kolaylık varr. yalnız süreler gerçekten kısa. risk alıyorsunuz.


  • elorelia  (11.06.18 23:19:35) 
atatürk'te bir pasaport kuyruğu olsa ya da sistem arızası yanarsınız. sonra uğraş dur canınız sıkılır. bence macera aramayın


  • rosencruz  (12.06.18 00:38:36) 
@elorelia arkadaşımız sağolsun uğraşmış, arayıp öğrendi. belki başkasına da lazım olur diye yazıyorum cevabını:

Ayrı ayrı alabiliyosun ve ilk uçuşta bankoda görevliye söyleyip birleştirebiliyosun. Ama ilk uçak rötar yapar ikinci uçuş kaçarsa bi hakkın yok maalesef, bilet yaniyo. Risk dediğim gibi. Bir de iç hat ve dış hat bagaj hakkı kiloları farklı oluyor, ilk dış hat bagajıniz iç hatta geçişte ağır olursa bagaj ücreti alınır dedi. Bu saçma geldi, nasıl tespit edebilirler bilmiyorum. Yani dediğim gibi sadece bagajı birleştiriyosun.
  • espagnole  (12.06.18 01:21:12 ~ 01:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.