[]

lens hakkında

arkadaşlar hayatımda ilk defa lens kullanıyorum. hastneye gidip gözlerimin derecesini ölçtürmeye üşendiğim için direkt optikçiye gittim, gözlüğüm derecesinden lens alacağımı söyledim. 2 gün içinde temin ve teslim ettiler. uzun uğraşlar sonucunda biraz önce takmayı başardım.

ama sorunlar var. görüntülerde pek sorun yok ama ekrana normal bir uzaklıktan bakınca ekrandaki yazılar hafif içiçe geçmiş gibi gözüküyor. yazıları okumakta zorlanıyorum. gözlükle bu mesafeden çok rahat okurdum.

bu sorun geçici midir? ne yapayım sizce? bir de lensimin mmarkası "acuvue oasys for astimatism with hydraclear plus". bu lensler günlük mü yoksa haftalık mı? bu gece çıkarmam gerekecek mi?

 
Bi doktora gitseydin keşke önce. Neyse gözlerini eline alınca gidersin artık.


  • valarmurgulis  (11.06.18 21:27:46) 
Ben de aynı lensleri kullandım, şimdi gözlükteyim. Gözün belli bir adapte olma süresi var, yaşadığınız sorun onunla alakalı olabilir. Bir doktora görünüp ondan lens reçetesi alırsanız ve elinizdeki lenslerin numaralarıyla karşılaştırırsanız daha sağlıklı olur.

Lensin adı itibariyle aylık olanlardan gibi duruyor. Zaten bir de günlük olanı var, kutusunda "Dailies" ibaresioluyor günlüklerin. Gece çıkarmanız öneriliyor, kendi paketinde (Ya da belki sitesinde), eğer çıkartamazsanız sorun olmaz ama lenslerin kullanım ömrü kısalacaktır vb. gibi ifadeler hatırlıyorum. Benim nadiren de olsa çıkarmadığım oldu ama bu gibi durumlarda rahatsız hissettiriyor, çıkarmak istiyorsunuz zaten.
  • salihdt  (11.06.18 22:12:00) 
hocam aynı sizin yaptığınız gibi bende 2 sene lens kullandım. 2 sene sonra doktora gittiğimde yanlış çapta lens satın aldığımı öğrendim.


  • ZetaStar1903  (12.06.18 02:07:53) 
Bir göz hekimine gidip ölçüm yaptırmanız gerekli.Bazı durumlar dışında gözlük numarasına göre lens kullanılmaz. Gözlük ve gözünüzün arasında bir mesafe var fakat lens direkt göze yapıştıgı için bu mesafe ortadan kalkıyor. Dolayısıyla numaranın görme bozukluğuna göre artması ya da düşürülmesi gerekli. Optisyenlerin buna yetkisi yok. Mutlaka göz hekiminin yapması lazım. Ayrıca bir nevi beden ölçüsü denen bc ölçümü yapılması gerekli. Oasys for astigmatism 8.6 ve 15 günlük bir lenstir. Aylık kesinlikle değil. belki sizin ki 9,00 ölçğm yaptırmadan doğru lensi bulmanız zor.


  • nick konusunda kararsizim  (12.06.18 09:01:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.